≫ 

Zvezdu ne budi ni Lojdov alarm: Sedmi poraz crveno-belih u nizu, Bajern odneo pobedu iz Beograda

Kakva šteta i nova glavobolja za tim sa Malog Kalemegdana

  • 86
džordan lojd Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde nisu prekinuli niz od šest neuspeha u Evroligi pošto su u 27. kolu na svom parketu, u neizvesnoj završnici, poraženi od Bajerna iz Minhena sa 78:76. Ni sjajni Džordan Lojd nije uspeo da probudi crveno-bele, a u tome ga je sprečio sunarodnik Vejd Boldvin, kao i bivši igrač Partizana Vladimir Lučić koji je vrhunski odigrao u završnici.

Mirisalo je na pobedu i mirisalo je na prekid loše serije, ali poslednja četvrtina je potpisala ono što nije bilo u najavi. Revolveraški obračun dva Amerikanca završio se ipak pobedom onog Bajernovog. Boldvin je ubacio 27 poena, jedan više od Lojda, ali diskretni heroj Bavaraca svakako je Lučić koji je u poslednjoj četvrtini dao 10 poena, a do tada je totalno bio u senci.

Prvih pet minuta nije prošlo slavno za obe strane, pogotovo za Zvezdu koja nije uspela da u tom periodu upiše ni poen, dok je protivnik samo dva pogodio sa distance. Lojd je nakon toga razbio neefikasni niz domaće ekipe i nastavio u tom ritmu sve do poluvremena, a njegova uloga u preokretu je ključna.

Otišao je Bajern krajem prve četvrtine do +6, a Zvezdina defanziva nije bila problem, već ofanziva koja je polako počela da se pali. Malo po malo, došlo je do izjednačenja (17:17), a onda su crveno-beli prešli i u prednost koju nisu ispuštali do velikog odmora.

Da u tim momentima nije bilo Rejnoldsa i Šiška, Bavarci bi bili baš u velikim problemima, a već su bili u istima kada su upitanju faulovi, jer su prečesto slali srpskog predstavnika na liniju za slobodna bacanja.

Iz toga je najviše profitirao Lojd koji je sa 15 poena u prve dve četvrtine bio glavni protagonista tima Dejana Radonjića, tako da je do odmora defanziva dobila smisao kada je u Amerikancu dobila i drugu stranu - ofanzivu. Ostali su se sporadično uključivali, poput Dobrića, Voldena i Uskokovića koji je u dva navrata, u veoma bitnim momentima, otišao na tri igrača i oba puta položio.

Treća deonica nije baš najbolje krenula, Rejnolds se ponovo rasplesao u reketu i vratio davno izgubljenu prednost Bavarcima, ali ona je trajala samo nekih pola minuta, jer je Zvezda preko Simonovića i Lojda naterala Trinkijerija na novi tajm-aut (43:36).

Nekako je Zvezda ličila na ekipu koja može da reši ovaj meč, vodila je stalno i stalno je pronalazila rešenje kako da zaustavi nalet protivnika, sve do poslednjih nekoliko minuta susreta. Tada je Lučić stupio na scenu i poenima totalno razoružao crveno-bele koji nisu imali odgovor na to. Na kraju, novi poraz i nova briga, ali makar možemo reći da se Zvezda borila, samo joj je nedostajala zera da prevagne u ovom susretu.

Crvena zvezda - Bajern Minhen 76:78 (10:15, 25:16, 22:19, 19:28)

Crvena zvezda: Hol, Volden 15, Lojd 26, Uskoković 5, Davidovac 3, Lazić 2, Radanov, Dobrić 13, Simonović 5, Jagodić-Kuridža 7, Simanić, Kuzmić.

Bajern Minhen: Viler-Beb 6, Boldvin 27, Kramer, Sili 3, Rejnolds 13, Lučić 10, Amaize, Cipzer 2, Gist 6, Džonson, Sisko 9, Radošević 2.

4/4

10. minut - Lučić je zaista odigrao sjajnu završnicu i postavio Bajern na stabilne temelje pre pobede. Pogađao je sve što nije u prve tri čevrtine. Došao je Bajern na +5 na 12 sekundi do kraja, Volden je je na nešto manje od tri uspeo da pogodi za tri poena, ali to je bio i poslednji trzaj.  Novi poraz Zvezde, iako nije mirisalo na to.

9. minut (71:73) - Kakva trojka Lojda!!! Zvezda je ponovo u prednosti! Ali, Lučić uzvraća... Tajm-aut zove Radonjić.

8. minut (68:70) - Pogađa Lučić za vođstvo Bavaraca, ulazimo u poslednja dva minuta.

7. minut (68:68) - Lučić pogađa trojku za Bajern, to su njegovi prvi poeni i Radonjić zove tajm-aut. Ni to nije pomoglo domaćima, pa je Boldvin ovoga puta pogodio oba penala za izjednačenje koje dugo nismo videli.

6. minut (68:63) - Ne da Lojd na Zvezdu. Mali step bek i novi poeni, sada ima 23 ukupno. Revolveraški obračun dva Amerikanca se nastavlja, ali Boldvin ponovo promašuje drugo slobodno.

5. minut (66:62) - Posle nekoliko nemuštih napada sa obe strane, Lojd je produžio korak i položio. Sjajan je Amerikanac večeras. Njegov zemljak sa druge strane, Boldvin jeste predvodnik, ali je promašio jedno slobodno (1/2).

4. minut (64:61) - Dobrić koristi asistenciju Voldena za lake poene, ali Boldvin nastavlja po svome.

3. minut (62:59) - Evo blica Bajerna. Doduše, uz neke nepotrebne faulove Zvezde, te su gosti povezali seriju od pet poena i ponovo su rezultatski veoma blizu. Zove Radonjić tajm-aut.

2. minut (62:54) - Gist je uspeo da iz pivota da pogodi, ali Davidovac pogađa na drugoj strani za tri! Tempo ne pada i Zvezda se dobro drži sa njim.

1. minut (59: 52) - Boldvin je odlučio da preuzme svu odgovornost na sebe, te je stigao i do 18 poena sa 6/9 za dva poena. Uzvraća Jagodić-Kuridža.

3/4

10. minut (57:50) - Ritam utakmice se znantno ubrzao, pogađa se dosta lakše na obe strane, pa je posle Boldvinovog pogotka, Kuzmić sačekao promašaj i odbitak i prosledio kroz obruč. Vidi se taj žar crveno-belih kroz sve segmente igre, a onda i u ovoj defanzivi gde je Simonović posle faula poentirao sa slobodnih. Sve bi ovo bilo presjajno da nije Boldvin pogodio jednu neverovatnu trojku uz zvuk sirene. Tu je gost i ne sme se otpisivati do kraja.

9. minut (53:45) - Bavarci pokazuju da su živi preko trojke Silija i jednog slobodnog Gista.

8. minut (51:41) - Lojd ponovo stupio na scenu i preko slobodnih došao do 19 poena. Bajern je stao.

7. minut (49:41) - Dobrić ponovo jako lepo, Zvezda sada prilično lako otvara put kroz reket.

6. minut (47:41) - Prelepa kombinacija Zvezde za +8, Cipzer upisuje prve poene za Bajern na drugoj strani.

5. minut (45:39) - Viler-Beb nakon tajm-auta pogađa trojku, ali dolazi odgovor Voldena koji se provlači između linija i polaže.

4. minut (43:36) - Simonović za tri! Ne uzvraća Lučić i ponovo je Zveda u naletu, jer je Lojd uz kontakt koji nije suđen pogodio.

3. minut (38:36) - Ne može ni Rejnolds bez greške, a upravo mu se sada desila kada je napravio faul u napadu. Voldenovih 2+1, a zatim i njegov faul koji nije kažnjen u nastavku.

2. minut (35:36) - Bajern mora da bude zahvalan Rejnoldsu koji je počeo sa buđenjem saigrača, te je uz još jednu dvojku vratio vođstvo timu Andree Trinkijerija.

1. minut (35:34) - Jedan prilično pasivan napad na startu drugog poluvremena uzrokovao je kontru na drugoj strani Bajerna - Rejnolds je odigrao leđima protiv Kuzmića, pogodio uz faul i ubacio dodatno. Gost je ponovo veoma blizu.

2/4

10. minut (35:31) - Nastavlja se penaldžijska serija i Lojd dolazi do svog 15 poena. Amerikanac je ubedljivo najbolji u redovima Crvene zvezde, a i najefikasniji je igrač za sada na meču. Tim sa Malog Kalemegdana se probudio napadački nakon prvih pet minuta, uspeo je da kombinovano živi od faulova protivnika i hrabrih ulaza u reket.

9. minut (33:31) - Lučić promašuje za tri poena i mora se priznati da poenterski nije dobro ušao u meč. Volden sada sa penala pogađa (2/2), uzvraća Gist sa polovičnom merom sa druge strane (1/2) nakon faula Lazića. Šiško ponovo sa linije za tri poena, mora još jedan tajm-aut da usledi.

8. minut (31:27) - Druga trojka Šiška, ne dozvoljava Bajern domaćinu da se odvoji. Ipak, Zvezda uspeva da natera protivnika na faulove, te je Lojd pogodio uz dodatno slobodno koje nije realizovao.

7. minut (29:24) - Mora Radonjić da zove tajm-aut pošto je Boldvin sa pet vezanih poena prekinuo idilu za domaćina. I pametno je učinio crnogorski stručnjak, jer je Lojd sa slobodnih bio sto postotan.

6. minut (27:19) - Ponovo upada Uskoković hrabro među tri igrača i pogađa uz faul. Ovo je sada veoma dobra Zvezda.

5. minut (24:19) - Neuspešna dalekometna paljba sa obe strane prekinuta je realizacijom Lojda. Idu crveno-beli na +5.

4. minut (22:19) - Uspešan napad Bajerna nakon pauze, Boldvin je iz nadskoka pogodio, ali Lojdu se otvorio čitav reket za lako polaganje.

3. minut (20:17) - Nastavlja Zvezda da igra dobro odbranu, a sada se probudila i ofanziva - Dobrić za tri! Serija 10:2 za tajm-aut Andree Trinkijerija.

2. minut (17:17) - Uskoković hrabro ulazi u reket i polaže, a onda Jagodić-Kuridža pogađa treću trojku crveno-belih! Nerešeno je.

1. minut (12:17) - Inicirao je Dobrić kontakt pri šutu što mu je donelo dva penala i bio je precizan. Zvezda je na 26,7 odsto za dva poena. Rejnolds upisuje osmi poen.

1/4

10. minut (10:15) - Činilo se da je Rejnolds pogodio nakon koraka, ali sudije nisu reagovale. Poslednji napad u četvrtini pripao je domaćinu i on nije realizovan uz dva promašaja.

9. minut (10:13) - Šiško pogađa za tri poena i Bajern ponovo ide na osetniju razliku (+6). Zvezda je u bonusu i mora se čuvati lakih faulova, a za to vreme Volden uzvraća sa linije za tri poena!

8. minut (7:10) - Može se reći da tim Dejana Radonjić igra dobru odbranu, ali ofanziva nije na potrebnom nivou. Boldvin probija zonsku defanzivu i poentira.

7. minut (7:8) - Rejnolds vezuje mini seriju i nakon izgubljene lopte Voldena, prvi televizijski tajm-aut. Posle pauze, Lojd pogađa za tri!

6. minut (4:6) - Evo prvih poena Zvezde! Lojd je bio precizan sa polu-distance, a onda posle Rejnoldsa, Lazić pogađa.

5. minut (0:4) - Domaća ekipa je sakupila tri timska faula, a i dalje nema poena. Ne briljiraju ni Bavarci u napadu. Jako neefikasna sekvenca.

4. minut (0:4) - Lučić upisuje prvu asistenciju za Bajern, crveno-beli još uvek bez koša.

3. minut (0:2) - Već tri minuta je Zvezda bez poena - promašio je Davidovac, ali neuspešan i Radošević. Fudbalski rezultat za sada.

2. minut (0:2) - Prvi poeni na meču delo su Leona Radoševića koji je iz pivotiranja i polu-horoga pogodio.

1. minut (0:0) - Odigrali su crveno-beli odlično odbranu u prvom napadu, ali ni oni nisu poentirali.

0:0 - Zvezdina startna petorka je - Lazić, Kuzmić, Simonović, Lojd i Davidovac. Naspram njih, za Bajern od prvog minuta nastupaju Boldvin, Džonson, Lučić, Viler-Bab i Radošević.

Pre meča:

Zvezda je u seriji od šest poraza u elitnom evropskom takmičenju i trener Dejan Radonjić nije uspeo da pronađe formulu usled velikog broja bolesnih i povređenih igrača, što mu je znantno skratilo roster, ali košarkaši se polako vraćaju u stroj.

U poslednjem evroligaškom duelu, crveno-beli su poraženi od Baskonije na gostovanju 87:67, a Radonjić se osvrnuo na jako zahtevan februarski tempo i izrazio nadu da će njegova ekipa biti konkurentnija u nastavku.

Sa druge strane, Bajern dolazi u dobrom raspoloženju nakon pobede nad Makabijem 72:70 i trener Andrea Trinkijeri je napravio jedan respektabilan tim koji se nalazi na petoj poziciji Evrolige sa 16-10 i dve pobede više od Valensije koja je trenutno prva ispod crte TOP 8.

Poslednji duel koji su odigrala ova dva tima završen je pobedom Bavaraca 74:59, ali pozitivna stvar za tim sa Malog Kalemegdana je činjenica da su u poslednja dva okršaja u Beogradu završena pobedom domaćina.

Video: Radonjić uoči Žalgirisa: Da popravljamo situaciju u Evroligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    2. mart 2021 | 21:15

    E ovo je taj "Radonjizam" o kojem sam pricao. Kolko imamo pobeda ovde nakon odlaska Saše ? Tražili ste sad gledate. Novac za tuzbu Saše se skuplja a to što mi trenutno nemamo ni trenera ni igrača to ćokija očigledno ne zanima.

  • M

    2. mart 2021 | 21:29

    Kuzmic bruka izbaci tog smotanka

  • xexe

    2. mart 2021 | 21:34

    Mi bar vodimo protiv Bajerna bez pola tima, a grobari izgubili od svojih braca iz Zadra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA