≫ 

Kakav šok za "kralja": Real poražen od fenjeraša Evrolige!

Mirisalo je od samog starta na problem za Madriđane koji su se mučili, imali samo +1 nakon prve četvrtine

  • 4
KK Crvena zvezda - Real Madrid Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Real Madrida doživeli su možda i najveću neprijatnost ove sezone pošto su u 27. kolu Evrolige poraženi od poslednjeplasiranog Himkija sa 78:77. Za 27 odigranih utakmica, ovo je tek treća pobeda ruskog tima.

Mirisalo je od samog starta na problem za Madriđane koji su se mučili, imali samo +1 nakon prve četvrtine, a onda su završili u prilično iznenađujućem minusu na poluvremenu i morali su u pauzi da konsoliduju redove.

Učinili su to, ponovo sustigli protivnika, ali u tri jaka naleta u poslednjoj deonici nisu uspeli da prelome domaćina koji je herojski uspeo da izgura bitku i sačuva samo jedan poen prednost - poen koji je značio i šokantnu pobedu.

Himki je zaista zaslužio ovu pobedu, a to govori i činjenica da su tri najefikasnija igrača na meču upravo u njegovim redovima. Mekalum i Šved su ubacili po 22 poena, dok je Miki dao tri poena manje, tako da je trojac bio dovoljan da se slomi veliki Real.

Sa druge strane, Kerol i Dek su upisali po 15 poena, Tavares je imao dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova, ali ništa to nije bilo dovoljno protiv retko nadahnutog protivnika.

Zenit je na svom terenu oduvao Albu sa 87:71. Pangos je tim iz Sankt Peterburga vodio do pobede sa 19 poena, Vil je dodao 15, dok je Holins ubacio 13 poena. Kod nemačkog predstavnika, Sikma je bio najistaknutiji sa 18 poena.

Video: Asano mogao i do het-trika, crno-beli imaju samo gol prednosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Алекса

    2. mart 2021 | 20:06

    Ја да одиграм да ће надал изаћи са рекетом изашао би са мистријом.

  • Teska situacija

    2. mart 2021 | 20:22

    Za Fmp,pozicija br 17 je ugrožena.

  • fenjer fmp-u

    2. mart 2021 | 19:54

    A to znaci da ce fmp sada zgrabit fenjer i biti zasluzeno zadnji...iskreno , i to zadnje mjesto je za njih uspjeh ako se zna da su tamo stigli dodjelom lazne titule...tako je to u logici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA