Micić bolji od Kalinića i Marinkovića: Efes zaustavio nalet Valensije

Micić je završio meč sa 16 poena i po četiri skoka i asistencije

  • 0
Vasilije Vasa Micić, Anadolu Efes Foto: Profimedia/Seskimphoto

Košarkaši Efesa, u 27. kolu Evrolige, prekinuli su niz pobeda Valensije i savladali je na svom terenu 99:83 uz sjajnu igru Vasilija Micića koji je bio treći strelac susreta.

Valensija nije iskoristila početni nalet i dobru igru iz prve četvrtine, pa je popustila već do poluvremena i prepustila vođstvo Efesu koji to nije ispuštao do kraja meča. Tako je turski predstavnik donekle trgnu špansku ekipu iz prelepog sna i naleta koji je mogao da je dovede do Top 8 zone.

Micić je završio meč sa 16 poena i po četiri skoka i asistencije (5/9 za dva, 1/2 za tri i 3/4 sa slobodnih bacanja), a efikasniji od njega su bili centar Šanli sa 20 i Buboa sa 19 poena.

Nešto slabije partije nego inače odigrali su Nikola Kalinić, koji je sakupio tri poena uz devet skokova i tri asistencije, i Vanja Marinković koji je upisao samo jedan skok za deset minuta.

U gostujućem taboru je dobro odigrao Bojan Dubljević koji je zabeležio 15 poena uz šest skokova i tri asistencije.

Žalgiris je na svom parketu bio bolji do Asvela 85:75, dok je Barselona na pogon Nikole Mirotića i njegovih 25 poena odneo pobedu iz Atine protiv savladavši Panatinaikos sa 85:77.

CSKA je u neizvesnoj završnici uspeo da bude bolji od Makabija u Tel Avivu 84:80, a Moskovljani, i pored toga što imaju problema sa odbranom svog obruča zbog izostanka Nikole Milutinova, uspeli su najviše zahvaljujući Klajburnu (21 poen) da poraze Izraelce.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Radonjić uoči Žalgirisa: Da popravljamo situaciju u Evroligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA