≫ 

Sale Đorđević se dirljivo oprostio od "Svetog Save": Kapitenu moj, naučio si me da volim život...

Na svom Tviter profilu bivši selektor je ubacio i snimak njegove asistencije upravo za Savovića

  • 0
Sasa Djordjevic, Milenko Savovic

Foto: Marko Jovanovic, Nikola Tomić

Srpski trener Sale Đorđević oprostio se od nedavno preminulog Milenka Savovića uz tužnu poruku.

Milenko Savović, bivši jugoslovenski košarkaški reprezentativac, preminuo je prvog marta usled posledica korona virusa.

Od "Svetog Save", kako su ga zvali navijači i saigrači u Partizanu gde je proveo skoro čitavu karijeru, su se oprostile mnoge poznate ličnosti, a putem svog Tviter naloga to je uradio i trener Virtusa Saša Đorđević, čovek koji je Partizanu u Istanbulu 1992. godine doneo titulu prvaka Evrope, a baš tada je direktor crno-belih bio Milenko Savović.

- RIP Sveti Savo, kapitenu moj... Naučio si me da volim zivot, muziku, slobodu... večito zahvalan - tvoj Sale. Počivaj u miru na nebu uz stihove tvog/našeg Gileta:

Moje su nebo vezali žicom

Po mome mozgu crtaju šeme

Žele još jednu kopiju svoju

Da njome vrate nestalo vreme.

 

Saša Đorđević i Milenko Savović su zajedno bili u Partizanu u periodu od 1983. pa sve do Milenkovog odlaska iz Partizana 1989. Za to vreme osvojili su jednu ligu (1987.), jedan kup Jugoslavije (1989.) i međunarodni trofej "Korać kup" (1989.).

Savović se po završetku igračke karijere vratio u Partizan, na poziciji sportskog direktora, a upravo u debitantskoj sezoni kao funkcioner, crno-belima je doneo i najvredniji međunarodni trofej.

>>> Košarkaši Partizana večeras (20.00) igraju možda i meč sezone u Italiji protiv Trenta jer je u pitanju direktan rival za plasman u četvrtfinale Evrokupa, a crno-beli su van konkurencije za plej-of ABA lige, pa im je Evropa prilika za spas sezone. Kvota na dvojku je 2,70, a na keca 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Trento - Partizan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA