≫ 

Partizan u Italiji juri četvrtfinale Evrokupa

Crno-beli bi već večeras mogli da se plasiraju u TOP 8

  • 6
Sašo Filipovski, KK Crvena zvezda, KK Partizan, Kup Radivoja Koraća

Foto: MN Press

Košarkaši Partizana večeras od 20 sati igraju protiv Trenta u Italiji, u 5. kolu Top 16 faze Evrokupa, a u slučaju trijumfa mogli bi i da obezbede četvrtfinale!

Za to će im biti potrebno i da Metropoliten savlada Lokomotivu, mada bi pobeda u Italiji, bez obzira na sve, približila crno-bele nokaut fazi.

Francuzi imaju skor 3-1, Lokomitiva je na 1-3, dok su Trento i Partizan na 2-2. S tim da je srpski tim u prvom meču slavio sa ubedljivih 71:43.

- Ovaj deo mini priprema smo sa jednim delom ekipe odradili dobro, ali sa druge strane imamo mnogo povređenih igrača u timu. Uprkos tome, prilagodili smo se novonastaloj situaciji, vežbali smo akcije sa niskim četvorkama i nižim igračima na visokim pozicijama. Znamo kakva je situacija, ali igrači koji su zdravi, spremni su za borbu i daće sve od sebe na terenu -  izjavio je Filipovski:

- Ostatak ekipe se takođe trudi, uz sve rotacije koje su bile potrebne da se izvrše. Mislim da smo spremni i da možemo da odigramo dobru utakmicu. Za pobedu je potrebno da se igra vrhunska odbrana i da igramo kolektivno. Fundamenti odbrane će biti od presudnog značaja, jer Trento igra široko, ima pokretljive petice i četvorke koji šutiraju dobro za tri poena, ali i dosta igrača kreatora igre koji mogu da igraju 1 na 1.

- Treba odigrati hrabro, disciplinovano, mladi igrači će doprineti svojim elanom i energijom i imaće šansu da pomognu svojoj ekipi. Kolektivnom igrom i borbenošću moramo da nadoknadimo izostanak igrača koji neće biti u timu na ovom meču - poručio je Filipovski.

Svoje viđenje meča dao je i Uroš Trifunović.

KK Zadar- KK Partizan, ABA liga

Foto: ABA liga / KK Zadar, Zvonko Kučelin

- Svesni smo značaja utakmice protiv Trenta. I mi, kao i oni, imamo dve pobede i dva poraza u Evrokupu, s tim što smo ih na meču u Beogradu pobedili sa 28 razlike i tom pobedom ostvarili dobru prednost u odnosu na njih kada je u pitanju plasman u Top 8, što nam je krajnji cilj i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Trento sigurno ima želju da nam se revanšira, ali verujem da smo ekipa koja može da ih pobedi dva puta i da imamo kvalitet za plaman u četvrtfinale - rekao je bek Partizana i dodao:

- Dobro smo trenirali tokom pauze, imali smo vremena da korigujemo neke stvari, što u napadu i odbrani, što individualno. Ovo je za nas utakmica sezone i prilika da se pokažemo.

>>> Košarkaši Partizana večeras (20.00) igraju možda i meč sezone u Italiji protiv Trenta jer je u pitanju direktan rival za plasman u četvrtfinale Evrokupa, a crno-beli su van konkurencije za plej-of ABA lige, pa im je Evropa prilika za spas sezone. Kvota na dvojku je 2,70, a na keca 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Trento - Partizan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    3. mart 2021 | 12:33

    Bilo je to davno i jos bio sam dete, kada cale odveo me je Hram. U glavi jos cujem taj huk sa Juga, Partizane, tebi zivot cu da dam!!!

  • Vratiće se rode

    3. mart 2021 | 19:39

    Bez obzira na bolesnu mržnju grobara prema Zvezdi, ja Vam danas želim uspeh...

  • 5

    3. mart 2021 | 15:47

    KAD si bio DETE MALO …ZNAŠ ŠTA ti SE DEŠAVALO 🌟🌟🌟

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA