Budućnost slavila u Burgu, ABA liga će sigurno imati jednog predstavnika u četvrtfinalu Evrokupa

Biće to bolji iz meča između Podgoričana i Cedevita Olimpije u poslednjem kolu, uz određene kalkulacije

  • 1
KK PARTIZAN - BUDUCNOST

Foto: ABA League/Partizan NIS

Mogla je Cedevita Olimpija juče da pobedom protiv Virtusa iz Bolonje na domaćem terenu obezbedi prolazak u četvrtfinale Evrokupa. Ali, tim Saše Đorđevića magično se vratio iz velikog minusa u poslednjoj četvrtini i slavio posle produžetka. A na ruku Zmajevima nije išao ni večerašnji trijumf Budućnosti u Burgu (89:92), pošto će se dve ekipe iz ABA lige sada međusobno potući u poslednjem kolu za preostalo mesto u četvrtfinalu.

Sada zasigurno znamo da je Burg napustio takmičenje, a da je Virtus prvi na tabeli. Međutim, za drugo mesto biće vođena velika borba, pošto će u poslednjem kolu igrati upravo Cedevita Olimpija i Budućnost. Podgoričanima će za prolazak dalje biti potreban trijumf od bar četiri poena razlike, pošto su u prvom meču poraženi rezultatom 74:71, a pritom imaju slabiju koš razliku od Ljubljaničana.

Što se tiče njihovog večerašnjeg meča u Francuskoj, on je bio izuzetno napet. Kroz čitav susret gledali smo rezultatsku klackalicu, dovoljno je reći da nijedna ekipa nije imala dvocifrenu prednost kroz ovaj meč, a Budućnost je presudnu prednost napravila negde pred kraj, kada je otišla na +9. Borio se Burg, uspeo je da smanji prednost, ali je na kraju ipak morao da pruži ruku boljem rivalu iz crnogorske prestonice.

Burg je na ovom meču igrao bez Danila Anđušića, pa je u njegovom odsustvu najefikasniji bio Pikok sa 29 poena, a pratio ga je Skrab sa 20 poena. U ekipi Budućnost bilo je dosta raspoloženih i poeni su bili sjajno raspoređeni, pa je tako Džastin Kobs postigao 14 poena, baš kao i Vili Rid, dok je Amedeo dela Vale ubacio dva manje. Doprineo je i Luka Mitrović, koji je bio dvocifren sa 10 poena i pet skokova, dok je Zoran Nikolić imao isti poenterski učinak, ali uz jedan skok manje.

Video: Stanković posle pobede nad TSC: Prvo poluvreme najgore poluvreme od kada sam tu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    4. mart 2021 | 07:12

    Како само једног! Јуче слушам Берића, ако Партизан победи Французе , а Бург.....класична српска рачуница ,која увек почиње са АКО!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA