≫ 

Teška situacija i dva scenarija za Partizan: Evo šta je crno-belima potrebno za 1/4 finale Evrokupa

Pobeda nad Metropolitenom je pod moranje, s tim da ni ona možda neće biti dovoljna

  • 27
FF Partizan - KK Igokea

Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

Ubedljivim porazom od Trenta u sredu veče, košarkaši Partizana su i te kako sebi zakomplikovali situaciju oko plasmana u četvrtfinale Evrokupa!

Toliko da će pred poslednje kolo, u kom dočekuje Metropoliten u Stožicama, morati da osluškuje i šta se dešava u Rusiji gde Lokomotiva igra protiv Trenta. Crno-beli imaju skor 2-3, kao i Lokomotiva, dok su francuski i italijanski klub na 3-2.

Prvi scenario za Partizan da prođe dalje jeste pobeda nad Metropolitanom (koja je obavezna u svakom slučaju) od +18, jer su u Parizu poraženi sa 17 razlike, a da Trento slavi u Rusiji. U tom slučaju bi crno-beli bili drugi na tabeli.

Drugi scenario donosi pravu dramu, jer bi u slučaju trijumfa Partizana i Lokomotive sva četiri tima imali skor od po tri pobede i isto toliko poraza. E, tu će onda da radi koš-razlika. Trenutno stvari stoje ovako: Trento ima +9, Metropolitan -11, Lokomotiva +11, a Partizan -9.

Za Partizan to znači samo jedno - da njihova pobeda i pobeda Lokomotive na kraju zbirno budu +19 kako bi crno-beli na kraju završili ispred italijanskog tima. Nije neizvodiljivo, ali definitivno će biti teško!

Mečevi 6. kola grupe F na programu su 10. marta, a dobra stvar za crno-bele jeste to da će meč u Rusiji biti završen pre nego što njihov sa Francuzima počne, tako da će tačno znati šta im je potrebno za plasman dalje.

Video: Jaramaz trojkom u poslednjim sekundama izborio produžetke za Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • agueroooo

    4. mart 2021 | 09:18

    Koje crno 1/4 final jedva ubacili 54 poena raspalom Trentu koji se bori za opstanak u ITA. 😂

  • Febo

    4. mart 2021 | 09:55

    Kakva dva scenarija,za njih samo jedan.gasi.ha,ha.gasi ha,ha,ha.gasi ha,ha,ha,ha

  • Partizan pa ostali

    4. mart 2021 | 09:38

    Potrebno je da se nekome u KK Partizan zacrveni obraz i da se upita zasto se to brukaju po svetu i u ABA. 15 poraza za sezonu Partizan nikad u istoriji nije imao. U svome zivotu nisam video losiju igru od ove sinoc. Taj Trento je u rangu nizerazrednih nasih klubova. Ne mogu nikako da svarim ni izjavu tog naseg trenera i pitam se da li je on nekada nekoga trenirao. Za urusavanje kluba neko mora da leti napolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA