Radonjić: Potpuno nam je jasno kakav nas meč čeka u Evroligi

Radonjić i Uskoković su dali izjavu za klupski sajt pred gostovanje crveno-belih u Pireju

  • 3
dejan radonjić Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u Grčkoj, gde će ih u petak 5. marta dočekati Olimpijakos u okviru 28. kola Evrolige!

Crvena zvezda ne zna za pobedu u Evroligi od 18. februara, kada je savladan Real iz Madrida, da bi crveno-beli u međuvremenu poraženi u  narednih sedam utakmica u najelitnijem takmičenju.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić očekuje izuzetno tešku utakmica, ali se nada da će moći da računa na još neke dodatne igrače i da će pobeda doći.

- U napornom ritmu, žešćem nego naši rivali, idemo u Atinu na narednu utakmicu. Olimpijakos, tim sa kvalitetom ogromnim iskustvom, igračima koji su ostvajali titule prvaka Evrope. Potpuno nam je jasno da nas čeka meč u kome moramo da budemo spremni da igramo dobro i da pokušamo da budemo konkurentni. Nadam se da ćemo svakako moći da koristimo još ponekog igrača, što bi bilo značajno, ali što u ovakvom ritmu bez treninga nije jednostavno. Mi smo od kraja januara u ovakvoj situaciji, sada je mart, i nadam se da ćemo u ovakvom rasporedu utakmica znati da prevaziđemo tu situaciju što kvalitetnije - izjavio je za klupski sajt trener Radonjić.

Košarkaš crveno-belih Aleksa Uskoković ističe da je Olimpijakos vrlo kvalitetna ekipa i da posebno igra dobro kod kuće u Pireju.

- Iako gubimo utakmice u neizvesnim završnicama, bez obzira na sve ove velike probleme, čini mi se da napredujemo konstantno, kao da će doći taj momenat, i očekujemo ga što pre, kada ćemo moći da „prelomimo" ovakve neizvesne utakmice i da pobedimo. Znamo svakako da će biti teško, ali očekujem da možemo da pobedimo u Atini - rekao je mladi Uskoković, kome je ovo prva sezona u najjačem takmičenju u Evropi, a potom dodao:

- Imam veliku podršku saigrača i trenera, uživam u svakom minutu i sekundu na parketu, i sve mi deluje pomalo nestvarno. Nadam se da ću kroz sve te utakmice i iskustvo koje stičem još više napredovati.

Olimpijakos je trenutno na 13. mestu sa skorom od 11 pobeda i 16 poraza, dok je Zvezda za četiri mesta lošija i sada je na skoru od 7 pobeda i 20 poraza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA