„Ne možemo da budemo još godinu bez navijača“: Bertomeu želi publiku na Fajnal foru u Kelnu

Svestan je čelni čovek takmičenja da bi to imalo posledice po klubove

  • 4
Žordi Bertomeu

Foto: MNPress

Od zemlje do zemlje, pravila o prisustvu navijača na sportskim dešavanjima se razlikuju. Belorusija ih tako nikada nije ni zabranila od početka pandemije, dok publiku na tribinama možemo videti u Rusiji, a od skora i u susednoj Bosni i Hercegovini.

Stoga postoji određeni optimizam oko povratka navijača na tribine, što dodatno podvlači činjenica da Đordi Bertomeu, predsednik Evrolige, najavljuje gledaoce na Fajnal foru u Kelnu na proleće. Čelni čovek takmičenja potpisao je dogovor o strategiji sa jednom kompanijom, koja će pomoći da se pravilno distribuiraju ulaznice za pomenuto nadmetanje.

Međutim, svima je jasno da će mnogo morati da prođe pre nego što se publika u punom kapacitetu vrati na tribine, ali Bertomeu kaže da je jako važno što se ova sezona igra, uprkos svim poteškoćama.

- Naravno, ne puna dvorana. Još je prerano pričati da li će gledaocima biti dozvoljeno da budu u dvorani, ali najvažnija stvar ove sezone, posle najveće brige na početku, jeste da smo uspeli da je odigramo – rekao je Bertomeu.

Prošlogodišnji Fajnal for u Kelnu morao je da bude otkazan zbog pandemije koronavirusa, ali ovoga puta tako nešto se neće desiti, pri čemu će se slika sa ovog događaja emitovati u više od 200 zemalja i teritorija širom sveta.

- I dalje smo uvereni da će gledaocima biti dozvoljen ulaz u nekom procentu. Ono što pokušavamo je da vidimo kako da na najbolji način iskoristimo činjenicu da nas čeka poptuno drugačiji F4 u poređenju sa svim prethodnim na kojima je skup najbolje četvorke bio veliki praznik evropske košarke. Narednih nedelja ili meseci pokušaćemo da shvatimo kako da budemo što bliže navijačima ako ne budu mogli da budu u dvorani – dodaje čelni čovek Evrolige.

Zaključuje Bertomeu da se nada da će sve evropske države od jeseni dopustiti povratak publike na tribine.

- Ovde se ne radi o tome da budemo optimistični, već realni. Ne možemo da budemo još jednu sezonu bez navijača. Barem u Evropi, jedna od stvari koja definiše ili opisuje naš sport je strast naših navijača. Ta neverovatna publika koju imamo jedna je od glavnih prednosti – istakao je Bertomeu.

Video: Krstajić čestitao Zvezdi na pobedi, ponosan je na svoje: Ne znam da li je bio penal za Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ks

    4. mart 2021 | 16:08

    Bas sam se potresao

  • Mile

    4. mart 2021 | 18:56

    Nama grobarima je svejedno kako ce biti,ne igramo Evroligu svakako,tako da...pozdrav za sve grobare od zagrebcana,a i od splicana...

  • NSCZ

    4. mart 2021 | 19:45

    Oce Partizan dobiti Wild Card

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA