≫ 

Jokić umalo do tripl-dabla: Nikola oborio drugog evropskog Ol stara, Denver je u opasnoj seriji

To više nije onaj Denver koji se muči, to je novi-stari Denver

  • 0

Standardno, ili što bi jedan iskusni košarkaški stručnjak rekao, sve je to normalno. Nikola Jokić je stigao do 32. dabl-dabl ove sezone, ubacio Denver u petu brzinu i skrojio novu pobedu tima iz Kolorada, ovog puta protiv Indijane koja je pala na svom terenu sa 113:103.

Nikola je toliko lako stiže do velikih cifara da laik u jednom momentu pomisli da bi i on mogao tako, s vremena na vreme, ali svi znamo da to nije tako, pogotovo ne kada ste glavni favorit za MVP titulu najbolje košarkaške lige na svetu.

To više nije onaj Denver koji se muči, to je novi-stari Denver, ona koji je spreman da se vrati u sami vrh Zapadne konferencije. Indijana je konstantno obigravala i pretila da će da uskoči u borbu za pobedu, ali je svaki njen nalet odbijen, te se u poslednjoj četvrtini samo prepustila porazu.

Srpskom centru je falilo samo dve asistencije da upiše i novi tripl-dabl pošto je meč završio sa 20 poena, 12 skokova i 8 asistencija uz 9/18 za dva, 1/2 za tri i 1/2 sa slobodnih bacanja.

Od njega su, u poenterskom smislu, bili bolji samo Majkl Porter Džunior sa 24 i Džamal Mari sa 23 poena, ali kada se lomilo, Jokić je preuzimao odgovornost i bez greške smirivao talase Pejsersa.

Sa druge strane, drugi evropski Ol star, Domantas Sabonis, stigao je do tripl-dabla, onog "najosnovnijeg" (10 poena, 10 skokova, 10 asistencija), udružio je snage sa Majlsom Tarnerom (22 poena i 12 skokova) u reketu, ali ni tako nisu mogli da odbrane i nadjačaju Jokića.

Nagetsi su sada u seriji od četiri pobede, podigli su formu i na tri pobede su od Finiksa, Lejkersa i Klipersa koji zauzimaju od druge do četvrte pozicije na Zapadu.

Video: Jokić upisao svoj 50. tripl-dabl i ušao u istoriju NBA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA