≫ 

Dobra i loša vest: Bjelica dostojan među "kraljevima", ali Sakramento nemoćan pred Lilardovih 44

Neizvesno uvek jeste za "Profesora", a protiv Portlanda je dobio skoro 27 minuta

  • 0
Nemanja Bjelica Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Sakramenta nisu uspeli da izguraju priču do kraja u Oregonu pošto su u NBA noći između četvrtka i petka poraženi od Portlanda i premoćnog Demijana Lilarda koji je Trejlblejzerse poveo do pobede od 123:119. Nemanja Bjelica je odigrao veoma dobar meč za Kingse i iz konfuzne lične situacije ipak izvukao ono najbolje i umalo došao do dabl-dabla.

"Kraljevi" su ušli u seriju uspeh-neuspeh, ali i to je dobro nakon sušnog perioda bez ijedne pobede. Bjelica je čovek koji izađe na zagrevanje i razmišlja - šta je treneru danas palo na pamet i da li ću uopšte zagaziti na parket kada počne utakmica.

Neizvesno uvek jeste za "Profesora", a protiv Portlanda je dobio skoro 27 minuta. To ne znači da će igrati i narednu utakmicu, jer devijacije u razmišljanju Luka Voltona su strahovite. Ipak, Nemanja je odigrao svoje, sakupio 12 poena i devet skokova uz ukradenu loptu i još jednom pokazao da je dostojan.

Sa 3/9 za dva i 2/3 za tri, Bjelica je odradio svoj deo posla, pokušao da pomogne najefikasnijem Dieronu Foksu koji je sakupio 32 poena, osam skokova i 12 asistencija, ali se nije moglo protiv Lilarda. Onog pravog i najboljeg Lilarda koji ne zna da stane kada krene.

Dejm je završio susret sa 44 poena, bio je tu kada se lomilo, a imao je baš veliku ponos od Enesa Kantera koji je sa 22 poena i 21 skokom odigrao verovatno i najbolju partiju ove sezone.

Njih dvojica su, uz Karmela Entonija (16 poena), jedini među domaćim igračima uspeli da dođu do dvocifrenog učinka, ali to je Portlandu bilo sasvim dovoljno protiv Sakramenta koji je ove sezone osuđen na traženje i lutanje. Možda je do trenera, možda je i do rostera, ali Bjelica uvek odradi sve što je do njega.

Video: Jokić upisao svoj 50. tripl-dabl i ušao u istoriju NBA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA