≫ 

Nikad jača košarkaška ekipa na okupu: Legende Partizana ispratile svog kapitena Savovića

Danas je u SD Partizan održana komemoracija preminulom bivšem košarkašu crno-belih

  • 11
Komemoracija, Milenko Savović Foto: KK Partizan/Sandić

U klubu sportista JSD Partizan, danas je održana komemoracija za legendarnog kapitena i sportskog direktora KK Partizan, Milenka Savovića, koji je preminuo 1. marta.

Uz poštovanje epidemioloških mera, komemoraciji su prisustvovali članovi Savine porodice, kao i brojni ljudi koji su gradili istoriju crno-belih: Željko Obradović, Vlade Divac, Miško Marić, Goran Grbović, Predrag Danilović, Mlađan Šilobad, Željko Rebrača, Vladimir Dragutinović.

Zatim tu su bili predstavnici mlađe generacije: Miroslav Berić, Dušan Kecman, Novica Veličković, legendarni sportski direktor Dragan Todorić, pa stara garda Nebojša Zorkić, nekadašnji gen sekl SD Partizan Milan Obućina, političar Ivica Dačić,  predsednik KK Pasrtizan, Ostoja Mijailović, direktori Milan Iskrin i Dejan Kijanović,  zatim Nenad Naerlović, dr Momčilo Jakovljević i prijatelji poput Vlade Anrodića, generalnog direktora kompanije Telekom Srbija Vladimira Lučića i drugih.

Podsetimo, Milenko Savović je preminuo 1. marta u 61. godini života od posledica korona virusa. Reč je o jednom od najboljih igrača sa ovih prostora ikada, karijeru je počeo davne 1977. u Partizanu gde je i ostavio najdublji trag.

Za crno-bele je igrao 12 sezone i bio kapiten kluba, da bi posle odlaska po sezonu proveo u Granadi i Vojvodini. Savović spada među najveće legende crno-belih, osvojio je sa njima tri titule prvaka Jugoslavije, tri Kupa Radivoja Koraća u vreme kada je to takmičenje bilo međunarodno FIBA takmičenje, kao i dva Kupa SFRJ.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu. Posle karijere bio je sportski direktor kluba u godinama kada je napravljen najveći uspeh kluba i osvajanje Kupa šampiona 1992. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auspuh

    5. mart 2021 | 15:46

    A koje su legende iz predgradja? Jel imaju nekoga...? 😂😂😂😂😂

  • Ja

    5. mart 2021 | 16:21

    Milan Obucina je idalje generalni sekretar JSD - a! Informisite se malo!

  • VALJAK

    5. mart 2021 | 23:34

    TAKVE LEGENDE SAMO KK. PARTIZAN MOZE DA IMA. NAS PONOS. UDRUZENI SMO JOS JACI !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA