Konačno je dočekao: Konli u svojoj 14. NBA sezoni pozvan na ol-star vikend

Plej Džezera menja povređenog Bukera

  • 0
majk konli Foto: Tanjug/Ap

Po staroj narodnoj "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane", košarkaš Jute Majk Konli (33) zameniće Devina Bukera (24) na predstojećem vikendu svih zvezda najjače lige u Atlanti.

Konli će tako, neočekivano, prvi put u karijeri igrati na smotri najboljih igrača lige, u svojoj 14. NBA sezoni, pošto se šuter Finiksa povredio na poslednjoj utakmici pred pauzu.

Plejmejker Džezera je i dosada maltene svake sezone bio kandidat za ol-star, posebno u vreme dok je nosio dres Memfisa, međutim nije mu se nikad posrećilo da bude izglasan za učešće na najglamuroznijoj predstavi koju priređuje NBA. Ovako sada postaje igrač sa najužim stažom u ligi koji je nastupio na ol-star vikendu.

Odluku o tome da Konli uskoči u sastav ekipe koju je selektirao Kevin Durent, doneo je komesar lige Adam Silver. Konli inače ove sezone ima učinak od 16.1 poena i 5.7 skokova u proseku po meču, uz solidne procenta u šutu za tri poena - 42 posto.

Konli će umesto Bukera nastupiti i u takmičenju u brzom šutiranju trojki.

Osim Konlija, Jutu, koaj je trenutni lider lige sa skorom 27-9, na ol-staru predstavljuju i Donovan Mičel i Rudi Gober.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA