≫ 

Otkrivena jedna od najluđih kockarskih priča Džordana: Kartao se 36 sati, slao nećaka po torbu novca

Ovaj događaj ispričao je akter partije, bivši igrač Bostona Entoan Voker

  • 0
Michael Jordan, Majkl Džordan Foto: Tanjug/AP/Mark J. Terrill

Prošlo je skoro godinu dana od kada je svet iz jednog novog ugla, kroz dokumentarni serijal "The last dance", video poslednju sezonu Majkla Džordana u Bulsima i put do šeste NBA titule. Svako ko je gledao ovaj zaista sjajan portret jednog od najvećih igrača svih vremena mogao je da spozna i njegovu gotovo opsesivnu potrebu da pobeđuje svuda i u svakom trenutku, ne samo kada je košarka u pitanju.

Kroz pomenuti serijal gledaoci su mogli i da vide da je Džordan bio pasionirani kockar. Kad god su Bulsi bili u putu, Džordan je "priređivao" kartanje, naravno u novac, u avionu, autobusu, po hotelima. Jednostavno, bio je navučen na kockanje.

Malo je poznata činjenica da je jednom prilikom lider Bulsa igrao partiju karata 36 sati zbog koje čak morao da pomeri konferenciju za medije na kojoj je zvanično potvrdio da se vraća iz penzije. 

Jedan od svedoka te partije bio je i nekadašnji igrač Bostona, i sam veliki kockar, Entoan Voker, koji je prilikom gostovanja u emisiji "All Things Covered" kod novinara Patrika Petersona i Brajanta Mekfadena, otkrio najzanimljivije detalje tog druženja sa Džordanom.

- Kada Majkl Džordan zove početni ulog, mi ga uvek malo dižemo. To je suma koju svako mora da stavi na sto - priseća se Voker, koji je nakon NBA karijere doživeo bankrot. Lako je i pretpostaviti kako je došlo do toga da kizgubi sav novac koji je zaradio tokom lepe karijere.

Elem, njegova priča o partiji sa Džordanom dalje ide ovako:

- U ovom slučaju svakome je za "ulaz" trebalo 20.000 dolara. Ako nisi imao novca, nisi mogao ni da igraš. Sećam se da smo jednom prilikom igrali 36 sati. Džordan i ja na jednoj strani igrali smo protiv druge dvojice.

Stvari su izmicale kontroli, Voker i Džordan su bili na mukama...

- U jednom trenutku smo bili u gubitku 900.000 dolara - kaže Voker i dodaje da je tada Džordan poslao svog nećaka da ode kući i da uzme pola miliona dolara koji su se nalazili u torbi za golf. Prema priči Vokera, Džordan je upozorio nećaka da sve to uradi u tajnosti kako ga ne bi videla Džordanova supruga Huanita.

- Trebalo je da se vratim u Boston za nekoliko dana, tako da sam kod sebe imao 100.000 dolara u kešu. Uvek sam nosio keš sa sobom. Džordan je imao 200.000, ali je u jednom momentu poslao nećaka da donese još 500.000 dolara. Na kraju, kad smo završili, bili smo na gubitku od 180.000 dolara jer je Majkl bio toliko umoran da je bukvalno zaspao za stolom - priseća se Voker, šampion NBA sa Majamijem 2006. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA