≫ 

Olimpijakos protiv Zvezde umalo oborio klupski rekord u šutu za dva poena

Tim iz Pireja pogodio 27 od 36 pokušaja za dva poena

  • 2
KK Olimpijakos, Kostas Slukas Foto: MN Press

Košarkaši Olimpijakosa prekinuli su niz od sedam poraza pobedom protiv Crvene zvezde koja je, sa druge strane, nastavila crni niz i sad je na osam vezanih poraza, bez nagoveštaja da isti može biti prekinut u dogledno vreme. Jer takav utisak odaju crveno-beli, posebno na strani, gde su inferiorni, i u gotovo svakom meču sa mnogo "praznih minuta".

Odbrana, koja je nekada bila zaštitni znak ekipe, u Pireju je bila najslabiji deo. Radonjićev tim je samo za prvu četvrtinu primio 30 poena, do kraja 94, a osim nešto slabije defanzive gostiju, razlog ovolikog broja poena Olimpijakosa je i zaista neverovatan procenat šuta za dva poena.

Pedantni statističari su izvukli podatak da je ovo bio drugi najbolji meč po procentu šuta za dva poena, kada je reč o atinskom klubu.

Naime, domaći tim je protiv Zvezde šutirao za dva 27/36, što je velikih 75% uspešnosti!

Individualno to je izgledalo ovako: Herison (1/1), Larendzakis (2/2), Spanulis (2/2), Slukas (6/9), Vezenkov (2/4), Printezis (2/2), Žan-Šarl (4/5) , Kufos (4/5), Elis (1/1), Mekisik (3/5).

Sa ovakvim snajperskim rafalom rivala Zvezda i nije mogla da se nada povoljnijem ishodu.

Ipak, umeo je Olimpijakos i bolje od ovog. U sezoni 2008/2009, u februaru, Atinjani su u gostima protiv Prokoma, u pobedi od 93:68, imali učinak od 30/37 za dva poena - što je 81.1/ uspešnosti u šutu. Samo je trojka Burusis-Vujičić-Printezis imala zbirno 18/21.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ratar

    6. mart 2021 | 12:01

    Nasli su nad kim ce da se izivljavaju...

  • mali nebita klubic

    6. mart 2021 | 14:38

    kad se sramotis onda se sramoti na svim poljima.,..ko je kriv fmp-u sto je zalutao medju velikane..zna se njihov domet b. luka do surdulice..kad si mali i nebitan svako na tebi ostri onu stvar...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA