≫ 

Partizan ne može nikoga da pobedi, Cibona produžila crni niz crno-belih posle produžetka u Beogradu

Nakić pogodio trojku na devet sekundi pred kraj za dodatak u ekipi Cibone

Uroš Trifunović Foto: KK Partizan / ABA liga, Rezultati.com

Neverovatan meč u Beogradu! Pun drame, preokreta, rafalne paljbe sa obe strane, a na kraju je viđena pobeda Cibone posle produžetka. Odlično su Zagrepčani, vođeni Nakićem i Prkačinom uspeli da pariraju crno-belima kroz najveći deo ovog susreta, a na kraju su zaslužujući nekim važnim pogocima sa distance došli do trijumfa, a naročito je bitan bio onaj Nakića, kojim smo otišli u dodatak - 87:90.

Sve je moralo biti odlučeno u produžetku. Cibona se vratila iz dva poseda zaostatka na dva minuta pred kraj i hrvatska ekipa je uspela da kroz poslednji napad dođe do produžetka. Pogodio je Toni Nakić jako važnu trojku sa devet sekundi do kraja, a crno-beli su imali poslednji posed. No, i crno-beli su imali svoju šansu, ali je nije iskoristio Jaramaz.

Tamo smo gledali prilično smušenu igru crno-belih, koji jednostavno nije mogao da pogodi ništa. Dovoljno je reći da je za puna tri minuta uspeo da dođe do poena samo preko Uroša Trifunovića, koji je postigao jedno bacanje. Nije ni Cibona blistala, ali je ipak uspela da dođe do dva poseda prednosti, koje je uspela da sačuva do samog kraja. Mogao je Tomas da postane junak Partizana, imao je šansu da šutira za tri na četiri sekunde do kraja, ali je napravio korake. I to je bio kraj svih nada. Ovo je bio šesti vezani poraz Partizana u ABA ligi!

Opet je Partizan bio bez energije tokom dobrog dela prvog poluvremena, ali su ovaj put „alarm“ pronašli u mladim igračima iz svog tabora. Uroš Trifunović, Nikola Radovanović i Lazar Stefanović uradili su dobar posao i vratili crno-bele iz ogromnog deficita. Sem njih, dobru rolu je večeras odradio i Nikola Janković pod košem, što se ne može reći za Markusa Pejdža i Ognjena Jaramaza, koji su promašili gotovo sve što se moglo promašiti, naročito na šutu sa distance.

Ipak, drugo poluvreme donelo je konačno nešto bolju igru Partizana u napadu. Po notama već pomenutog Trifunovića uspeli su na kratko da se konsoliduju, što mogu da zahvale i dobrim procentima na šutu sa distance u tom periodu. Ali, odbrana je i dalje škripela...

Video: Fenomenalno zakucavanje Trifunovića posle kog je Partizan uhvatio potpuni priključak

Jednostavno previše trojki dopustila je ekipa Partizana svom rivalu. Toni Nakić i Roko Prkačin su igrali fantastično u napadu, što je jedan od glavnih razloga sjajne igre Cibone na ovom susretu. Uz to, gosti su bili značajno dominantniji na skoku, što se može pripisati odsustvu Vila Mozlija, Erika Mike i kapitena, Novice Veličkovića.

Na kraju, Toni Nakić, za kojeg možemo da kažemo i da je junak Cibonine pobede postigao je čak sedam trojki iz deset pokušaja, pa je meč završio sa 23 poena i tako je podelio ulogu najefikasnijeg sa Rokom Prkačinom, koji je imao isti poenterski učinak. Mladi Roko bio je na korak od dabl-dabla, pošto je uhvatio devet skokova. Dvocifren je bio još samo Darko Planinić sa 15 poena u ekipi iz Zagreba.

Govoreći o košarkašima Partizana, iznad ostalih večeras definitivno je bio Uroš Trifunović koji je postigao 20 poena, ali koji nije zablistao kada je bilo najvažnije. Pratio ga je Rašon Tomas sa 15 poena, jedan manje je dao Ognjen Jaramaz, a na koti od 13 poena je završio Nemanja Dangubić. Krug dvocifrenih zaokružio je Nikola Janković sa 12 poena.

Činilo se da su košarkaši Partizana bolje ušli u meč od svojih rivala. Konstantno su diktirali tempo, baš kao u uvodnoj deonici sa Trentom pre nekoliko dana. Nije to bila neka savršena igra, ali je bila sasvim dovoljna da se Cibona održi na kakvoj-takvoj distanci. Međutim, onda imamo pravi deža-vu – crno-beli potpuno padaju u igri, hrvatski sastav pogađa neke veoma teške trojke i dolazi do solidne prednosti na kraju ovog kvartala.

Dubioza crno-belih produžena je u uvodnih sedam-osam minuta druge četvrtine. Gotovo ništa nije služilo košarkaše Saša Filipovskog, odbrana je takođe bila poprilično problematična, a Cibona je lepo rasporedila poene, pa su Novačić, Prkačin i Planinić lepo koristili „rupe“ u defanzivi Beograđana. Očas posla su momci Vlade Jovanovića došli i do +11, ali je Partizan uspeo da uzvrati tek na samom kraju, kada su u igru ušle mlade nade. S tim u vezi, treba istaći zakucavanje Uroša Trifunovića i trojku Lazara Stefanovića, kojima je domaći tim došao do samo jednog poena zaostatka.

Video: Velika borba u Beogradu na meču Partizana i Cibone u prvih 20 minuta igre

Treća četvrtina donela je dobru igru Partizana u napadu, ali je u odbrani ipak bilo određenih propusta. Dominirao je Uroš Trifunović, konačno se krajem ovog kvartala probudio i Džoš Perkins, pa su crno-beli ponovo preuzeli vođstvo u svoje ruke. Ipak, nikako nisu uspevali da slome borbene goste, koji su uvek preko Roka Prkačina nalazili način da se vrate, pa su u poslednju deonicu uneli deficit od svega jednog poena.

Četvrta četvrtina je dobro počela za Partizan. Crno-beli su u jednom trenutku otišli na +5, ali je onda usledio nastavak rafalne paljbe Tonija Nakića, koji nije mogao da promaši sa distance na ovom meču. Malo, po malo, Cibona je ponovo stekla dva poseda prednosti i naterala crno-bele da nađu neko drugo rešenje. I našli su ga – u šutu sa distance. Trojke Trifunovića i Dangubića vratile su momentum na stranu ekipe iz Beograda.

Ali oni nisu uspeli da ga iskoriste. Naprotiv, Cibona se približavala malo po malo, a na kraju je na devet sekundi pred kraj Toni Nakić pogodio trojku, koja nas je, ispostaviće se, odvela u produžetak. Jaramaz je posle tajmauta Filipovskog promašio sa distance za pobedu.

U dodatnih pet minuta jednostavno ništa nije htelo košakraše Partizana, koji više od tri minuta nisu poentirali iz igre. Cibona je to iskoristila veoma pametno, a na kraju je kroz penal završnicu došla do trijumfa. Ipak, treba istaći da je Partizan na nekih deset sekundi do kraja ukrao loptu i imao je šut za novi produžetak ili pobedu, ali se Tomas spetljao, krenuo je da šutne za tri, pa odustao i napravio korake. Time je stavio konačni pečat na novi neuspeh crno-belih.

Statistika utakmice:

Partizan: Zagorac, Pejdž 2, Dangubić 13, Stefanović 3, Jaramaz 14, Perkins 4, Jovanović, Janković 12, Radovanović 4, Tomas 15, Trifunović 20

Cibona: Radovčić 4, Planinić 15, Marić 8, Novačić 2, Prkačin 23, Gnjidić 4, Branković 2, Drežnjak 9, Markota, Nakić 23

Tok meča:

PRODUŽETAK

5. minut (87:90) - Faul nad Rokom Prkačinom. Jedno je pogodio, jedno ne. Hvata Cibona ofanzivni skok. A onda faul u napadu Planinića. Dangubić zakucava preko Planinića, samo poen prednosti za Cibose. Onda faul pravi Pejdž, morao je, kraj. Samo 18 sekundi do kraja. Pogađa Drežnjak prvo bacanje, pa i drugo. Odmah faul Marića, nije jasno nikome u Ciboni zbog čega. Jaramaz samo polovičan. Kakav pas Prkačina, šansa za Partizan. Koraci Tomasa?! I četiri sekunde pred kraj... Užasno. Tajmaut Cibone. Pogađa Drežnjak prvo bacanje, drugo promašuje. Nema trojke, kraj.

4. minut (84:86) - Pogodio je prvo bacanje Planinić, pa i drugo. Tajmaut mora da traži Filipovski. Loš faul Gnjidića, za njega je kraj. Jaramaz je promašio prvo slobodno bacanje, drugo je dao. Marić nije postigao trojku, ali je Trifunović izbio loptu u aut na skoku. Drežnjak pravi veliki promašaj na šutu za tri. Nema ni Tomasa, ali evo pogotka Markusa Pejdža iz desetog pokušaja.

3. minut (81:84) - Stao je šut i Uroša Trifunovića, nema trojke. Gnjidić greši i dodaje loptu pravo u ruke igrača Partizana. Nema trojke ni Jaramaza, a onda faul Rašona Tomasa nad Planinićem.

2. minut (81:84) - Dangubić ne pogađa ni za tri, a Trifunović hvata loptu i fauliran je. Jedno pogađa, jedno ne. Na kraju Drežnjak prolazi i poentira, iako se sa klupe crno-belih bune. Još jedan promašaj Partizana, a Lovro Gnjidić je na lopti. Drežnjak ne pogađa za tri.

1. minut (80:82) - Dobra finta Drežnjaka i faul Pejdža. Pogodio je prvo, pa i drugo, a Partizan ponovo gubi loptu. Nakić je izblokiran, a onda je igrao nogom.

4/4

10. minut (80:80) - Pejdž ne pogađa iz polaganja, skače Nakić. Još 30 sekundi... Nakić za tri, ali ogroman promašaj. Smiruje Jaramaz ovaj napad crno-belih. Faul pravi Radovčić. Želi Vlada Jovanović očigledno poslednji napad. Pogodio je oba, tajmaut Cibone. Nakić pogađa trojku! IZJEDNAČENJE! Tajmaut Partizan, ma da li je ovo moguće! Jaramaz promašuje, produžetak!

9. minut (78:77) - Dva promašaja Cibone. Ne može ni Dangubić na šutu za tri poena, a Radovčić poentira uz prekršaj. Promašaj, ali gubi loptu Partizan i pomalo nepotreban faul Tomasa. Jedno je pogodio Planinić.

8. minut (78:74) - Radovčić organizuje napad Cibone. Faul Trifunovića, ali nije još bonus, tek sada. Pejdž krade loptu Nakiću, ali usporen je napad Partizana. Pejdž bez trojke, a Tomas se okrenuo pod košem i poentirao uz faul. Pogodio je i bacanje.

7. minut (75:74) - Šta bi Partizan da nema Trifunovića večeras? Nova trojka! Tomas krade loptu. Fauliran je Jaramaz, ali neće biti bacanja. Četvrta lična za Radovčića. I onda trojka Dangubića! Neverovatno, tajmaut sada traži i Vlada Jovanović.

6. minut (69:74) - Planinić ne pogađa, a Prkačin hvata skok, poentira i fauliran je. Pogodio je i dodatno slobodno bacanje. Jaramaz baca "kamen" ponovo, a na drugoj strani igrališta je Planinić izgurao Tomasa i poentirao. Tajmaut Sašo Filipovski.

5. minut (69:69) - Drži sada Tomas ekipu Partizana "iznad vode". Nakić opet za tri i opet pogodak. Šesta trojka iz osam pokušaja. Jaramaz prolazi do kraja, uprkos svim promašajima sa distance, evo ga na 10 poena.

4. minut (65:66) - Sada i Planinić demonstrira šut sa poludistance. Jaramaz je sam, ne pogađa ni ovaj šut, a onda pravi i faul. Nakić će za tri i pogodio je... Ponovo vodi Cibona.

3. minut (65:61) - Još jedan pogodak Tomasa sa polu-distance, a onda koraci koje pravi Radovčić, koji se buni. Faul nad Tomasom od strane Prkačina, a onda preko pola Jaramaza.

2. minut (63:61) - Faul sada pravi i Planinić. A onda Tomas opet poentira, pa se Partizan ponovo odlepio na +5. Sada je sam Marić na trojci i ne vredi, pogodio je...

1. minut (61:58) - Novačić je morao da šutira i to neprecizno na isteku napada. Tomas pogađa sa poludistance. Radovčić je bio sam i promašio za tri, što čini i Marić.

3/4

10. minut (59:58) - Nesporazum Trifunovića i Tomasa, što kažnjava Marić i dovodi Cibonu na "minus jedan" trojkom. Dangubić je fauliran, ali to je prekršaj koji je gostujući tim imao da da. Perkins bez trojke, kraj treće četvrtine.

9. minut (59:55) - Tajmaut traži Sašo Filipovski. Težak pogodak za Perkinsa, i on se konačno probudio. Prkačin u visokom luku promašuje, a onda pogađa iz ofanzivnog skoka. Fauliran je Trifunović.

8. minut (57:53) - Pa, konačno i Perkins! Lep njegov potez, ali već odmah na drugoj strani vraća Nakić. Ne dopušta Cibona rivalima da se odlepe. Ali onda pogađa Nemanja Dangubić sa distance, još jedna trojka, raspucali su se i jedni i drugi. I opet - Roko Prkačin za tri! Šta je ovo u poslednjih nekoliko minuta...

7. minut (52:47) - Nakić ide do kraja u ekipi Cibone, njegova prva dvojka večeras. I onda nova trojka Uroša Trifunovića, sjajno igra večeras! Odbrana Dangubića.

6. minut (49:45) - Gnjidić je pogodio, a Perkins je bacio pravi "kamen". Na svu sreću, Lovro Gnjidić nije pogodio za tri poena. I onda Trifunović i Radovanović prave čuda, pa dolaze do novih poena za crno-bele.

5. minut (47:43) - Faul pravi Džoš Perkins. Nema poena za Cibonu. Sada je opet pokušao Džoš Perkins, koji je promašio za tri. Ali gosti iz Hrvatske ne mogu da se sastave, Radovanović dolazi do skoka, a onda gubi loptu.

4. minut (47:42) - Roko Prkačin pogađa još jednu trojku, ali Nikola Janković prolazi do kraja. Ne pogađa Gnjidić iz ofanzivnog skoka, a onda tehnička greška za Vladu Jovanovića, koji je tu jako reagovao na Ernarda Karovića, koji nije sudio ništa pod košem. Pogođeno je bacanje za Partizan, ali Jaramaz baca užasan šut. Srećom, tu je Radovanović, a onda i Trifunović - trojka! Mlade nade stvarno večeras vuku Partizan ka pobedi.

3. minut (41:39) - Pejdž je sada izblokiran na šutu za tri poena od strane Roka Prkačina. Ništa ga neće danas, a potom pravi i prekršaj u napadu. Nakić pravi loše dodavanje, da bi korake napravio Nikola Janković, opet nešto smušenija igra na obe strane igrališta.

2. minut (41:39) - Greška Cibone, potom Planinić pravi faul nad Jankovićem, njegov četvrti. Evo trojke Dangubića, Partizan ponovo vodi posle dužeg vremena. Gosti opet petljaju, ali onda faul Jaramaza. Markus Pejdž pravi faul nad Lovrom Gnjdićem.

1. minut (38:39) - Pejdž je danas u potpunom autu, ništa ne može da pogodi i vezuje novi promašaj, a onda kakva akcija Cibone. Roko Prkačin zakucava! Dangubić prolazi do kraja i poentira.

2/4

10. minut (36:37) - Evo konačno poena i za Cibonu, poentirao je Roko Prkačin iz reketa. Jaramaz pokušava za tri poena, a onda je Trifunović neverovatno zakucao! Zaista sjajan potez košarkaša Partizana, nakon čega reaguje Vlada Jovanović minutom odmora. Imaće i dodatno bacanje posle ovog tajmauta. Nije ga pogodio... Ceo napad za Cibonu do kraja. Faul pravi Stefanović, ima dva da da Partizan. I onda kakva trojka Stefanovića! Sjajno! Partizan ima samo poena zaostatka, mladost vuče crno-bele ka trijufmu, što može da raduje navijače ovog kluba. Poluvreme!

9. minut (31:35) - Novačić se tu spetljao, a Radovčić je faulirao mladog Nikolu Radovanovića, koji može do svojih poena u ABA ligi. Pogodio je prvo bacanje talenat u crno-belom dresu, pa i drugo. Prilazi malo Partizan posle one velike "rupe" u napadačkim akcijama. Sada je Radovanović napravio faul na isteku napada Cibone. Nema trojke Marića, dugo hrvatski tim bez poena. Trifunović opet obezbeđuje bacanja za Partizan. Pogodio je oba.

8. minut (27:35) - Jaramaz ne pogađa trojku, hvata loptu Drežnjak. Nakić je probao za tri, ali ni oni nije uspeo. Trifunović je konačno prekinuo ovu agoniju na obe strane terena, a tajmaut je zatražio Vladimir Jovanović.

7. minut (24:35) - Jaramaz igra dobru odbranu. Janković ne može protiv Planinića. Sada glupost pravi Planinić pod košem, dolazi do treće lične greške, ovaj put u napadu, kada je jedan njegov saigrač već imao otvoren šut ka košu. Dugo nema poena.

6. minut (24:35) - Pejdž iz rolinga kratko, ali je faul uspeo da izbori Janković, koji je fauliran od strane Novačića. Na liniji za slobodna bacanja otišao je Partizanov centar i promašio oba penala. Korake pravi Radovčić, pa vraća poklon. Gubi loptu i Partizan...

5. minut (24:35) - Mekan izbačaj Novačića, Cibona ima neverovatnih +11, trener Partizana traži tajm-aut, pre nego što stvari budu još komplikovanije. I konačno pogodak Ognjena Jarmaza, ali vraća Planinić vrlo brzo.

4. minut (22:31) - Promašaj Markusa Pejdža za dva. Partizan igra dobru odbranu koju razbija Planinić košem u poslednjoj sekundi. Ni Dangubić ne pogađa, iako je bio sam na šutu.

3. minut (22:29) - Nakić je pogodio treću trojku, pa se Cibona nalazi nadomak dvocifrene prednosti. Jaramaz je fauliran od strane Marića. Zatim je i Roko Prkačin napravio prekršaj. Na kraju samo promašaj Jankovića sa distance. Jaramaz krade loptu i Lovro Gnjidić pravi nesportski faul. Ipak, gledaće se snimak i potvrđena je odluka. Jaramaz 1/2.

2. minut (21:26) - Sada Roko Prkačin promašuje polu-horog. Jaramaz preko ruke ne pogađa za tri, hvata loptu Nakić, a onda istog košarkaša faulira Trifunović pre prodora. Greška pri ubacivanju za Cibonu. Tomas uspeva da izbori prekršaj Novačića, odlazi na liniju za bacanja i pogađa oba penala.

1. minut (19:26) - Greška u vođenju koju je napravio Džoš Perkins, a Tomas je izblokirao Lovra Gnjidića. Marić pogađa sa poludistance i uvećava razliku Cibone. Ostao je Perkins sam na šutu sa distance i nema pogotka.

1/4

10. minut (19:24) - Nakić je ostao sam kao duh na šutu za tri i pogodio je za vođstvo Cibone, prvo još od uvodnog minuta. Planinić kroz sredinu ide do zakucavanja, hrvatska ekipa uvećava svoju prednost. Trifunović ne pogađa, a Roko ne postiže trojku sa pola terena. Kraj uvodne deonice.

9. minut (19:19) - Tek što je ušao, mladi Nikola Radovanović napravio je faul u ekipi Partizana. Onda prekršaj pravi i Tomas, što ovaj put znači da će Lovro Gnjdić na liniju za slobodna bacanja. Pogodio je samo jedno od dva, ali je Prkačin došao do lopte na skoku. Još jedan faul Rašona Tomasa. Pogodio je oba Planinić sa linije za bacanja, pa tajmaut traži Sašo Filipovski. Iz tajmauta je zakasnio da šutira Uroš Trifunović, istekao je napad.

8. minut (19:16) - Perkins preko ruke ne pogađa za tri, a Nikola Janković je napravio prekršaj. Sada je mladi Roko Prkačin sam na liniji za tri poena i pogodio je. Sjajno igra ovaj igrač Cibone. Novi faul u napadu dosuđen je Partizan, ovoga puta Markusu Pejdžu.

7. minut (19:13) - Poene postiže i Planinić. Okrenuo se Dangubić, promašio, ali je tu Janković na skoku koji je pogodio uz faul po drugi put u samo nekoliko minuta. Pogodio je i penal. Cibona ne dolazi do poena sa distance, a Janković je ponovo postigao poene za crno-bele, pošto je dosuđena silazna putanja. Hrvatski tim ponovo ne koristi svoj posed.

6. minut (14:11) - Dobar pas Trifunovića za Jankovića, koji je pogodio uz faul, pa će i on na liniju za slobodna bacanja u ranoj fazi ove utakmice. Pogodio je centar Partizana i dodatno slobodno bacanje. Nakić je pokušao za tri i promašio, ali iz ofanzivnog skoka smo videli snažno zakucavanje mladog talenta, Roka Prkačina. Korake pravi Ognjen Jaramaz.

5. minut (11:9) - Jaramaz je sada lako poentirao. Ne uspeva Drežnjak na drugoj strani za Cibonu. Janković je hteo kroz pet igrača gostiju, što koristi Drežnjak koji će na liniju za slobodna bacanja iz kontre. Postigao je oba.

4. minut (9:7) - Nema ni ovoga puta poena Markusa Pejdža. Pokušao je Branković sa čudnim dodavanjem i izbacio loptu u aut, pa ga Vlada Jovanović seli na klupu. Partizan ne koristi ni svoj naredni napad, da bi Roko Prkačin napravio korake i poklonio posed za crno-bele.

3. minut (9:7) - Dva ofanzivna skoka za Partizan u nizu, a iz toga profitira Ognjen Jaramaz pogotkom za dva poena. Međutim, raspoložena i Cibona na otvaranju susreta, pošto Nakić pogađa za tri poena. Uzvraća ekspresno Rašon Tomas, a pritom je fauliran i imaće dodatno slobodno bacanje, koje je promašio. Loptu je uhvatio Roko Prkačin, ali Radovčić gubi loptu za hrvatski tim.

2. minut (5:4) - Radovčić je šutirao iz teške pozicije i promašio. Partizan uz lepu asistenciju Pejdža do Jankovića uvećava svoju prednost. Međutim, do poena dolazi i Roko Prkačin iz okreta. Potom ogroman promašaj Markusa Pejdža na šutu za tri poena.

1. minut (3:2) - Utakmica je krenula minutom ćutanja za Milenka Savovića. Napad je za Cibonu na samom početku. Do poena iz ofanzivnog skoka došao je Branković za goste. Ali dobro meč na drugoj strani otvara i Uroš Trifunović pogođenom trojkom.

Startne postave:

Partizan: Pejdž, Jaramaz, Janković, Tomas, Trifunović

Cibona: Radovčić, Prkačin, Branković, Drežnjak, Nakić

Pre meča:

Na meču protiv Trenta u ekipi nije bilo Erika Mike, Vila Mozlija i Novice Veličkovića, dok je Markus Pejdž "stisao zube" i odigrao u Italiji. Samim tim, njihovo učešće je upitno i za večerašnji duel.

Trener Sašo Filipovski ističe da su iza crno-belih dva jako teška poraza i da će njegova ekipa morati da ide na  pobedu večeras.

Teške dve utakmice i teška dva putovanja su iza nas. Najvažnije će biti da se za utakmicu protiv Cibone regenerišemo, sakupimo energiju i odigramo utakmicu najbolje što možemo. Najvažnije je dati sve od sebe i maksimum od onoga što imaš. Mi koji smo zajedno, daćemo sve od sebe i ja se nadam da će to biti dovoljno za pobedu. Cibona je promenila trenera, doveli su i neke nove igrače, kao što je Planinić na poziciji centra. Sa druge strane, mi ćemo igrati sa jednim centrom Jankovićem i jednom četvorkom Tomasom, tako da će spoljni igrači morati da pomognu na unutrašnjim pozicijama - rekao je Filipovski.

Utakmicu će suditi trojka u sastavu - Milivoje Jovčić iz Srbije, Ernard Karović iz Bosne i Hercegovine i Ivan Stefanović iz Srbije.

Video: Zadar u finišu produžetka slomio otpor Partizana, Mavra najzaslužniji za trijumf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA