≫ 

"Nadam se punim halama od naredne sezone": Komesar NBA optimista po pitanju normalizacije stanja

Adam Silver govorio o aktuelnom trenutku najjače lige na svetu, dan pred ol-star dan u Atlanti

  • 0
adam silver

Foto: Tanjug/Ap

Ovogodišnji "ol-star" vikend u najjačoj ligi na svetu i nije baš vikend, jer će sva takmičarska dešavanja biti svedena u jedan dan, u noći između nedelje i ponedeljka, kada će biti održano nadmetanje u veštinama, šutiranje trojki, a na poluvremenu glavnog meča, i takmičenje u zakucavanju.

Domaćin nove smotre svih zvezda NBA je Atlanta, ovog puta će sve proteći bez publike zbog dobro poznate situacije sa pandemijom, a o svemu tome, kao i o planovima za narednu takmičarsku kampanju govorio je komesar lige Adam Silver

- Dobro došli i hvala na interesovanju za ovogodišnji "ol-star". Pre svega, dozvolite da objasnim zašto smo uopšte ovde. Tokom aktuelne pandemije pokušavali smo da pronađemo ravnotežu između zdravlja i bezbednosti naših igrača, zajednice koja je uključena u čitavu industriju proizvodnju NBA košarke, i naravno, želja naših fanova, imajući na umu ekonomske interese čitavog društva. Dodajmo tome pitanja socijalne pravde. Dakle, sve nam je to na umu od pre skoro godinu dana kada smo bili prinuđeni da stopiramo Ligu. Ove godine organizujemo vrlo "kondenzovanu" verziju "ol-stara", za koju smatramo da je izbalansirana i najboljem u interesu svih koje sam pomenuo - kaže Silver.

Jedno od pitanja bilo je kakav se format predviđa za narednu sezonu (da li je plan da naredna sezona bude "normalna" koliko je moguće, sa početkom u junu i završetkom u oktobru) i da li još uvek postoji “apetit” da liga pregovara o nastavku igranja utakmica u Kini ili odlasku u Japan ili na evropsku utakmicu (Pariz) koja je bila predviđena za sledeću sezonu.

Novinare je takođe zanimalo mišljenje NBA komesara koliko će prepreka biti za putovanja van SAD sledeće godine.

- Još uvek nemamo planove putovanja za sledeću sezonu, ali po svoj prilici, nećemo putovati u inostranstvo sledeće sezone. Ali ostaje plan da sledeće godine pokušamo da nastavimo našu sezonu što je moguće bliže takozvanom normalnom formatu. To je bio jedan od razloga zašto smo, postavljajući raspored za ovu godinu, odlučili da se zaustavimo sredinom jula. Želeli smo da omogućimo NBA igračima da učestvuju na Olimpijskim igrama, a uz to smo uvideli da ukoliko hoćemo da se vratimo u uobičajen ciklus igranja, naši igrači moraju da imaju pauzu pre početka sezone, i zato nismo želeli da zađemo duboko u leto ili jesen, kao što smo to učinili prošle sezone.

Silver je optimista kada je reč o startu predstojeće NBA sezone u terminu kakav je bio oduvek pre pandemije.

- Iskreno, prilično sam optimističan u ovom trenutku da ćemo moći da startujemo sa narednom sezonom na vreme. Ako se vakcinisanje nastavi predviđenim tempom i ako se vakcine pokažu efikasnim protiv svih varijeteta virusa, nadamo se da ćemo sledeće sezone imati relativno pune hale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA