≫ 

Da li je Partizanu ugrožen opstanak u ABA ligi? Crno-beli imaju paklen raspored u naredna tri kola

Sa druge strane, Borac koji je trenutno na mestu koje vodi u baraž ima nešto lakše protivnike

  • 42
KK Partizan - KK Cibona

Foto: KK Partizan NIS / ABA liga

Poraz od Cibone posle produžetka bio je šesti vezani za crno-bele u regionalnoj ABA ligi. Od borbe za plasman u plej-of, Partizan se brzo sunovratio, pa navijači sada sasvim opravdano postavljaju pitanje – da li je moguće da se klub iz Beograda preseli u Drugu ABA ligu na kraju sezone?

Pre svega, to pitanje je utemeljeno zaista teškim rasporedom u naredna tri kola, gde će Partizan igrati protiv tri ekipe koje se bore za plasman u plej-of i koje su, objektivno gledano, pokazale značajno više nego crno-beli u tekućoj sezoni. Već narednog vikenda, ekipu Saša Filipovskog očekuje Večiti derbi protiv Crvene zvezde, da bi sedam dana kasnije u Beogradu gostovao sastav Mornara iz Bara. Za kraj paklenog niza, tu je okršaj sa Megom u Hali sporova, koja će u ovom susretu biti nominalni domaćin.

Crno-beli će, zatim, moći malo lakše da dišu do kraja sezone, ali bi u slučaju loših rezultata u prethodne tri utakmice sigurno bili pod pritiskom. U 24. kolu bi usledio duel sa Krkom iz Novog Mesta, da bi sedam dana kasnije „preskočili“ Primorsku, koju će dobiti službenim rezultatom zbog istupanja, a sve bi bilo rešavano u završnom kolu u Beogradu protiv Splita.

Ako pogledamo raspored Borca, koji je trenutno najugroženiji, moglo bi se reći da su Čačani „odradili“ one teže utakmice i da bi do kraja mogli da upišu značajan broj pobeda. Već 15. marta idu u Novo Mesto na gostovanje Krki, a onda na svom terenu dočekuju Igokeu, što će im biti najteži rival do kraja šampionata. Onda i oni pauziraju, zbog službene pobede protiv Primroske, da bi u poslednja tri kola dočekali Zadar, gostovali Splitu i ugostili Cibonu u Čačku. A uzmimo u obzir i da imaju meč zaostatka, pošto tek treba da igraju sa FMP-om svoj odloženi meč 18. kola.

Uzimajući u obzir da Borac ima bolji međusobni skor od Partizana, Čačanima bi bilo dovoljno da ostvare tri pobede više od crno-belih u preostalih sedam kola, kako bi završili iznad njih na tabeli. Naravno, biće neophodno pratiti učinak i ostalih ugroženih klubova, ali vredi istaći da se Partizan nalazi u ne tako sjajnoj situaciji.

Navijačima crno-belih ostaju da se nadaju da neće biti stresa u završnici sezone, a i dalje postoje kakve-takve šanse da se domognu i četvrtfinala Evrokupa kroz nekoliko dana kada u Ljubljani budu ugostili Metropolitan. Doduše, moraće da se poklope brojne kockice i Partizan bi morao da odigra najbolju partiju posle više od dva meseca.

No, bilo kako bilo, sigurno da niko u taboru Partizana nije ni razmišljao da će posle onakve prethodne sezone, samo 365 dana kasnije, morati da razmišlja o opstanku u ABA ligi kao prilično pretećoj opciji.

Video: Fenomenalno zakucavanje Trifunovića posle kog je Partizan uhvatio potpuni priključak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    7. mart 2021 | 15:48

    Плашим се позива који би наложио да их пустимо како не би испали, а све због кобајаги "виших интереса" . Као и у фудбалу што играмо 20-30%. У супротном, зна се ко је тата, а ко аба 2 лигаш

  • Kiza i Komina

    7. mart 2021 | 17:32

    Gde je Ostojina pudlica i šta kaže na sve ovo? Gde je Fifi Tegeltija?

  • Zulender 2

    7. mart 2021 | 15:46

    Limare legendo, dovedi repesu za trenera, pa polako da pripremi tim za aba 2...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA