Šokantan Megin poraz od Krke u Novom Mestu, tim Vlade Jovanovića će sada teško do plej-ofa ABA lige

Domaći su kontrolisali utakmicu od početka do kraja i došli do zasluženog trijumfa

  • 4
KK Mega - Marko Simonović Foto: ABA liga - KK Krka, Drago Perko, kosarka.si

Mega igra sjajnu sezonu, ali će posle najnovijeg poraza od Krke, teško do plej-ofa ABA lige. Vezali su puleni Vlade Jovanovića dve važne pobede u regioanlnom prvenstvu protiv Mornara i Borca u tesnim završnicama, ali sa sastavom iz Novog Mesta nisu umeli da izađu na kraj – 76:71.

Držala je Krka prednost tokom većeg dela utakmice, u par navrata je ona bila i dvocifrena, što mogu da zahvale dobrim procentima na šutu iz reketa, što je možda malo neočekivano, uzimajući u obzir da se na drugoj strani nalaze Filip Petrušev i Marko Simonović.

Nakon egala u prvom kvartalu, Krka je počela da se „odlepljuje“ u drugom delu igre. Ključna za ubedljivu prednost bila je serija od 7:0 sa kraja ovog perioda, kada je tim iz Novog Mesta došao do prednosti od devet poena. Mega je napadački tada bila veoma slaba, pošto je ubacila samo 11 poena za deset minuta.

Taman što su prišli na razumnu razliku pred poslednji kvartal, momci Vlade Jovanovića su to prokockali na startu četvrte četvrtine. Krka je napravila seriju od 7:0, otišla na +12 i tako zacementirala svoju poziciju. Doduše, Mega je nešto kasnije uvela meč u dramatične tokove kada je prišla na 72:71, ali do kraja je tim iz Novog Mesta sa penala osigurao trijumf.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Milan Milovanović sa 16 poena i devet skokova, dok su dobre partije pružili Roderik Kemfor sa poenom manje i Luka Lapornik sa 13 poena. U timu Mege najbolji je bio upravo Filip Petrušev sa 31 poenom, dok je Marko Simonović postigao 12 poena. Oni su bili jedini dvocifreni.

Mega je tako verovatno ispustila priliku da se bori za plej-of, jer je ovo bio njihov sedmi poraz. Sa druge strane, Krka je prišla na pobedu iza Partizana, pošto sada ima šest trijumfa na osmom mestu.

Video: Katastrofa Rada, Filip Stevanović upalio petardu na Banjici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    7. mart 2021 | 20:16

    Razlog vise da puste franjevce

  • pit bull

    7. mart 2021 | 22:03

    Ali su zato zapinjali sa Borcem kao da im je poslednja utakmica,dal’ bi Hrvati tako jedni protiv drugih!

  • Auh za Borac

    7. mart 2021 | 22:44

    Posle ovoga Borac verovatno u plej-autu sa drugom ekipom Druge ABA lige

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA