≫ 

Zanimljivo u Turskoj: O’Brajant igra dobro u novom klubu, Štimčev dabl-dabl, Efes prvi put poražen

Interesantni rezultati u turskom košarkaškom šampionatu

  • 1
Džoni O'Brajant

Foto: MN Press

Fenerbahče je konačno ušao u seriju koliko-toliko dobrih rezultata i u Evroligi, pa i u nacionalnom šampionatu. Ekipa Igora Kokoškova je večeras slavila u derbiju tamošnjeg prvenstva protiv Turk Telekoma rezultatom 99:77, a ovaj duel obeležila je dobra igra Džonija O’Brajanta za ekipu gostiju.

On se pokazao sasvim solidno, pošto je bivši igrač Crvene zvezde uspeo da postigne čak 14 poena protiv Evroligaša, a uz to je imao dve uhvaćene lopte, kao i tri asistencije. Međutim, ni to nije bilo dovoljno za trijumf.

Fenerbahče je igrao u mešovitom sastavu, u kojem se nije našao Marko Gudurić, ali je lako izašao na kraj sa svojim rivalom. Najefikasniji u sastavu bio je Kenan Sipahi sa 21 poenom, dok je O’Kvin ubacio 14 poena.

U Turskoj se danas istakao Vladimir Štimac, koji je u porazu Bahčešehira od Burse (67:64), zabeležio dabl-dabl učinak od 18 poena i 15 skokova, a uz to je imao i četiri asistencije. Međutim, kao što smo pomenuli, teren je napustio pognute glave zbog neuspeha svog tima. Stefan Birčević je dodao šest poena i pet skokova za istu ekipu.

Dodajmo i da je Anadolu Efes danas po prvi put poražen u turskom prvenstvu od Afjona. Ergin Ataman je takođe kombinovao, nije tu bilo recimo Vase Micića u sastavu, pa je neuspeh donekle bio i očekivan, čime je prekinut niz nepobedivosti.

Video: Penal za Zvezdu: Katai nepogrešiv za 2:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA