Evroliga rešila da se „obezbedi“ za plej-of i Fajnal for, pa spremila dugačku listu pravila

Moguće je da ćemo gledati i pobede službenim rezultatom, ako bude bilo problema

  • 2
ABA Liga, Koktel, Đordi Bertomeu

Foto: Marko Todorović

Prva „kovid“ sezona u evropskoj košarci, polako ali sigurno biće privedena kraju. Navijači tokom čitave ove sezone uglavnom nisu bili dozvoljeni u dvoranama, a izuzetak je bila Rusija, gde je publike bilo od početka do kraja. Samim tim, uskoro će uslediti plej-of u većini liga, pa i u onoj najznačajnijoj – Evroligi.

Bord ovog takmičenja rešio je da se osigura od neplaniranih događaja, kakvih smo se nagledali do ovog marta. Razmišljali su čelnici Evrolige kako da preduhitre zakonske odredbe pojedinih zemalja, kao i kako da reaguju u slučaju eventualne zaraze za vreme trajanja plej-ofa u nekoj od ekipa.

Tako, Evroliga je odlučila da će se svi mečevi koji ne budu mogli da se igraju na teritoriji domaćina, biti odigrani u neutralnoj dvorani. Ako ni posle toga tim ne bude mogao da igra na zadatoj lokaciji, meč će biti registrovan službenim rezultatom. I samo jedan susret u seriji može biti odložen.

Ako jedan od timova u svom sastavu nema osam registrovanih igrača, izgubiće rezultatom 20:0, a u slučaju da obe ekipe nemaju kadar za meč, obe će izgubiti. Ukoliko se to desi kasnije tokom serije, tim koji prvi dođe do tri pobede, proći će dalje. A ako serija uopšte i ne bude mogla da se igra, na kraju će proći ona ekipa koja ima bolji skor u regularnom delu prvenstva.

Za Fajnal for takođe će važiti posebna pravila. Tako ukoliko jedna od ekipa ne bude mogla da nastupi u Kelnu, zameniće je prva sledeća najboljeplasirana. Najviše dva tima mogu biti zamenjena, a posle ponoći 28. maja neće smeti da se prave nikakve promene. Tačnije, ukoliko se posle toga desi odustajanje, drugi polufinalista će proći u završni meč bez borbe. A ako obe ekipe u jednom polufinalu ne mogu da igraju, onda će pobednik drugog polufinala biti šampion Evrolige.

Fajnal For se neće ni održati u zadatom terminu u slučaju da više od dve ekipe imaju probleme sa sastavima, već će biti pomeren za neki kasniji datum.

Video: Đoković: Sa 7 godina sam sebi postavio ciljeve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    8. mart 2021 | 18:43

    Živ nisam da li će zvezdi biti svi igrači zdravi za final for, hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA