≫ 

Bruks: Svaki protivnik na EP zaslužuje poštovanje, na nama je da predstavljamo zemlju kako dolikuje

Košarkašice Srbije na EP braniće bronzanu medalju osvojenu 2019. godine u Beogradu.

  • 0
Jelena Bruks Foto: Telegraf.rs

Kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks smatra da su sve grupe na predstojećem Evropskom prvenstvu teške na svoj način i da svaki protivnik zaslužuje pođednako poštovanje.

Žrebom u Valensiji odlučeno je da će košarkašice Srbije na Evrobasketu, koji je na programu od 17. do 27. juna, igrati u B grupi u Valensiji sa nacionalnim timovima Crne Gore, Italije i Grčke.

- Smatram da su sve grupe teške na svoj način, različiti stilovi košarke se igraju u svim državama. Naš cilj je da odigramo što bolje i da predstavljamo našu zemlju kako dolikuje - rekla je Bruks Tanjugu.

Biće to peto EP u nizu za Srbiju, a od izabranica Marine Maljković i ovog puta očekivaće se medalja.

- Mislim da je mnogo rano pričati o tome. Srbija kao i uvek želi da ide ka vrhu, ali svakako korak po korak. Svaki protivnik zaslužuje pođednako poštovanje. Ako se tako postavimo neće biti problema- kaže košarkašica mađarskog Šoprona.

Mečevi grupne faze, kvalifikacije za četvrtfinale i četvrtfinalni dueli igraće se u Valensiji i Strazburu, dok će se završna faza održati u Valensiji.

- U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, drago mi je što ne moramo da putujemo i menjamo lokaciju. Inače iz drugih razloga ne smatram to kao mnogo dobru ili lošu stvar", zaključila je Bruks.

Video: Jelena Bruks priznala kako se oseća posle bronze na EP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA