Susret starih prijatelja: Božidar Maljković u Olimpijskoj kući ugostio čuvenog Dina Rađu

Dvojica legendarnih sportista razgovarali su o starim i novim vremenima

  • 0
Božidar Maljković i Dino Rađa Foto: Olimpijski komitet Srbije

U Olimpijskoj kući, sedištu Olimpijskog komiteta Srbije danas je upriličen sastanak dva velika prijatelja – predsednika, Božidara Maljkovića i legendarnog košarkaša, Dina Rađe, koji je bio deo legendarnog sastava Jugoplastike, koji je kao trener predvodio upravo Maljković, a koji je dominirao terenima širom Jugoslavije i Evrope.

Na čelu sa Maljkovićem, Jugoplastika je osvojila dve titule evropskog prvaka, tri prvenstva i jedan Kup Jugoslavije, a Dino Rađa bio je jedan od najbitnijih igrača tima u eri aktuelnog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

Posle toga, Rađa je otišao u Italiju, gde je igrao za Romu, posle čega je napravio veliku karijeru u NBA ligi, igrajući za Boston Seltikse. Dodajmo da je igrao i za dva grčka velikana – Olimpijakos i Panatinaikos.

Susret u Olimpijskoj kući u Beogradu prošao je uz prisećanje na zajedničke dane provedene u Splitu i dominaciju Jugoplastike, kao i razgovor o košarkaškim novostima. Podsetimo, tim iz Splita se sada takmiči u ABA ligi pod novim imenom koje nosi ime grada.

Video: Lazić posle nesmotrenog udarca u lice Lukovića isključen u Splitu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA