≫ 

Kalinić primio MVP priznanje, pa punio statističke kolone u pobedi nad Fenerom

Još jednu dobru partiju pružio je naš košarkaš

  • 0
nikola kalinić Foto: twitter/euroleague

Košarkaši Valensije savladali su Fenerbahče 66:52 u meču 29. kola Evrolige i tako sačuvali šanse da de nađu u najboljih osam ekipa na kraju regularnog dela sezone. Španski sastav je sada 10. na tabeli sa skorom 15-14 koliko ima i Baskonija, dok je prvi tim "iznad crte" Zenit sa učinkom 16-12, ali i formom u opadanju (Rusi poraženi od Olimpijakosa večeras), pa je jasno da nas čeka izuzetno zanimljiva borba za doigravanje.

Pre meča u "la Fonteti" u centru pažnje bio je srpski košarkaš Nikola Kalinić koji je primio nagradu za MVP meseca elitnog takmičenja, a nju je opravdao i u petak uveče još jednom "ol raund" partijom.

Kalinić je meč završio sa 7 poena, 5 asistencija, 4 skoka i 2 ukraene lopte, za indeks 14, treći najbolji u pobedničkoj ekipi.

Definitivno najbolji akter utakmice bio je belgijski veteran Sam Van Rosom koji je gostima ubacio 17 poena u inače izuzetno tvrdoj i izrazito šuterski lošoj utakmici. O tome koliko su igrači oba tima podbacili najvolje svedoči procenat uspešnosti šuteva za tri poena: Valensija je ubacila tek 4 trojke iz 20 pokušaja, a gosti 3 od 23!

U takvom odnosu snaga bolje su se snašli igrači domaćeg tima koji su bili u vođstvu gotovo 40 minuta. Pokušavali su gosti da preokrenu, prilazili su u nekoliko navrata na razuliku od 3-5 poena, međutim dalje i bolje od toga nisu mogli.

Nedostajao je Feneru i te kako večeras Marko Gudurić, Srbin je izostao zbog lakše povrede, tako da De Kolo i Veseli nisu imali pravu podršku večeras. Francuz je meč završio sa 14 poena, Veseli sa 15, ali malo je to bilo da gosti ugroze pobedu Valensije.

Evroliga, 29. kolo

CSKA - Armani 76:84

Panatinaikos - Makabi 81:63

Asvel - Alba 89:95

Crvena zvezda - Himki 92:81

Real Madrid - Barselona 76:81

Petak

Anadolu Efes - Žalgiris 89:62

Baskonija - Bajern 78:71

Olimpijakos - Zenit 75:61

Valensija - Fenerbahče 66:52

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA