„Cibona je podigla svoj nivo, savladali su Partizan“: Radonjić oprezan pred sutrašnji duel ABA lige

Vukovi sa Tuškanca pokušaće da nastave dobre partije protiv srpskog šampiona

  • 6
dejan radonjić

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su slavili u večitom derbiju protiv Partizana, a već tokom sutrašnjeg dana očekuje ih još jedan duel u ABA ligi protiv Cibone, takođe na domaćem terenu. Reč je o odloženom meču 14. kola regionalnog takmičenja.

Jasno je da su Vukovi sa Tuškanca podigli kvalitet igre u poslednje vreme, minulog vikenda su namučili ekipu Budućnosti u Zagrebu, dok su nedelju pre savladali Partizan posle produžetka u glavnom gradu Srbije.

Trener košarkaša Zvezde, Dejan Radonjić ističe da će njegova ekipa morati da zadrži visok nivo igre, ukoliko misli da slavi i na ovom susretu.

- Cibona je pokazala da je u poslednjim utakmicama podigla kvalitet svoje igre. To je tim sa puno izuzetno talentovanih igrača i odličnim trenerom koji ih vodi. Moramo da im ukažemo puni respekt. U poslednja dva kola savladali su ekipu Partizana kao gosti i igrali su egal meč protiv Budućnosti. Energetski i sa jakom i velikom koncentracijom moramo da pristupimo toj utakmici, i kroz sam meč da gradimo rezultat, koji će nam omogućiti da možemo da nastavimo dalje u pozitivnom ambijentu – rekao je Radonjić za sajt kluba.

Crveno-beli su ozbiljni kandidati za plej-of, pošto do sada imaju 16 pobeda uz svega dva poraza, dok Cibona sa druge strane traži način da pobegne od borbe za opstanak sa skorom 7-12. Svestan da neće svi biti tako lako je i prvotimac crveno-belih, Kori Volden.

- Očekuje nas mlada vrlo talentovana ekipa, uz raspored u kome se nalazimo, i formu koju su pokazali u poslednje vreme, ovoj utakmici svakako moramo da pristupimo maksimalno oprezno i uz svako poštovanje protivnika. Utakmica sa Partizanom je donela određenu potrošnju, ali mi želimo da nastavimo sa pobedama – istakao je košarkaš Zvezde.

Crvena zvezda ne zna za poraz od Cibone ne zna već duže vreme, tačnije na poslednjih 14 utakmica, a do sada kroz istoriju skor je 28-11 u korist ekipe iz Beograda.

- Protiv Cibone, bez obzira što imamo minimalno vreme da se pripremimo, moramo da odigramo uz pristup, želju i energiju koju smo pokazali u prethodnom periodu, kako bi došli do bodova i nastavili izuzetno napornu nedeljudodao je Volden.

Podsetimo da ni na ovom meču Zvezda neće moći da računa na Branka Lazića, koji je suspendovan na dve utakmice zbog isključenja na meču sa Splitom, kada je laktom udario Marka Lukovića. Utakmica se igra sutra od 18.00 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Video: Prekid u Pioniru, igrači se sukobili posle zakucavanja Trifunovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    15. mart 2021 | 18:07

    Радоња је духовит...чуј, подигли ниво што победили онај распад од синоћ...штета што Приморска не игра бар са кадетима, и они ни на њима подизали ниво

  • Ciganin 1976

    15. mart 2021 | 19:14

    Kakav dingospo. On meće a da ga ni stavio nije ! 🔴⚪🔴😂💪👑🔴⚪🔴

  • Bokinjo

    15. mart 2021 | 18:49

    Radonja pa njih dere ko stigne. Čak će i primorska još da ih odvali 🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA