≫ 

"Partizanu treba hibridni model, da stvaramo novog Bogdanovića": Savić otkrio svoje prioritete

Novi sportski direktor crno-belih smatra da klubu treba da se orjentiše na mlade igrače

  • 6
Zoran Savić Foto: Mn Press

Zoran Savić, bivši proslavljeni as srpske košarke i nekadašnji direktor Barselone, zvanično je postao sportski direktor Partizana.

On je istakao da dolazi u delikatnom trenutku kad ekipa nema rezultate, ali da je pratio situaciju u srpskoj košarci poslednji 15 godina i da zna šta se dešava.

On je istakao da u Partizanu treba primeniti hibridni model

- Vidim šta se dešava ovde poslednjih 15 godina, pratim utakmice. Moramo da pratimo mlade igrače, jer postoji tendencija dece da odlaze. I zbog želje za školovanjem i odlaska u Ameriku. Ako neki igrač želi da napravi karijeru, treba da bude uzor Bogdan Bogdanović. Teren ne laže.

- Moramo da napravimo hibridni model, da dolaze mladi domaći i evropski igrači. Mislim da treba da vratimo Partizan gde pripada, a to je da igra Evroligu. Kod Duška Vujoševića su dolazili Lovernj i Vesterman, videlo se ranije i želja da se nauči jezik kod stranaca, da se bori... moje neko shvatenje košarke je da svi moraju da žive kao familija.

- Mi nemamo mogućnosti kao fudbal, da dovedemo 16 trenera, da mogu da ih oteraju i nastave novi projekat.  - kaže Savić

On je istakao da je košarka neprofitabilan sport i da je ulaganje nepovratno.

ZA TRENERA 20 ODSTO OD BUDŽETA

- U Srbiji, Italiji, Španiji, Grčkoj, pitajte bilo koga, u košarci nema para, to je kao da ih baciš u bunar. Nemaš mogućnost zarade u košarci, to najbolje zna porodica Janakopulos, koja je dala 150 miliona evra svojih para.

Zoran Savić, Ostoja Mijailović Foto: Mn Press

- Mi treba da krenemo hibridnim modelom gde će biti zadovolni i igrači i navijači. Ne smemo da dozvolimo da igrač ne dođe u Partizan jer neće dobiti šansu. Ne možeš ti da zaspiš sa 18 godina i probudiš se sa 25 i kažeš da je spreman. Igrač mladi kada pobedi 50 razlike nije naučio ništa, mora da igra postepeno. Trener i ja, niko ne može da odlučuje ko će igrati, svi odlučujemo zajedno.

Savić dodaje na kraju da je najbitniji trener.

- Ja lično mislim da je najbitniji čovek u klubu trener. Ja sam bio spreman da dam 15 odstso budžeta na trenera. Jer će dobar trener od prosečne ekipe da napravi dobar tim, a prosečan trener to teško može. Ne sme niko da bude iznad igrača od ljudi iz administracije. Moramo da vratimo da su igrači ti koji dolaze na utakmice, hoće da vide spektakl na terenu, ne zbog mene ili Ostoje da dolaze.

- Mislim da i ekipa nije toliko loša, ali se izgubilo samopouzdanje. Situacija nije lagana, ali moramo da okrenemo, da ne pričamo šta se dešavalo ni prošle ni ove, niko ne zna da li bi osvojio prošle sezone, jer je plej-of i to je sport, nema nekih garancija.

Video: U Partizan se uvek veruje, ovo je deo onoga što hoćemo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA