Juniori Partizana osvetili starije kolege u večitom derbiju, crveno-beli postigli samo 43 poena!

Zablistao je Nikola Radovanović koji je ubacio čak 24 poena uz šest skokova

  • 4
Nikola Radovanović

Foto: MN Press

Nakon večitog derbija ovog vikenda u kojem je Zvezda glatko slavila protiv Partizana, meč između dva ljuta rivala gledali smo ovog jutra u juniorskoj konkurenciji. Crno-beli podmladak uspeo je da osveti svoje nekoliko godina starije kolege i da trijumfuje izuzetno ubedljivo, spustivši klub sa Malog Kalemegdana na svega 43 poena – 67:43 (14:16, 18:9, 17:7, 18:11).

Veliku razliku su košarkaši Partizana stekli tokom druge i treće deonice, kada su Zvezdu ograničili na svega 15 poena za 20 minuta. Sa odličnim ritmom nastavili su i u završnom kvartalu, pa su tako upisali ubedljivu pobedu koja ih ostavlja u trci za prvo mesto sa Slobodom iz Užica i Megom.

Najbolji u ekipi Partizana bio je Nikola Radovanović, koji je odnedavno dobio i konkretniju priliku u prvom timu. On je pre samo tri dana napunio 18 godina, a danas je upisao 24 poena (8/9 za dva poena, 8/8 sa linije bacanja), a uz to je došao do šest skokova. Pratio ga je Mihailo Petrović sa 14 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je Aleksa Milenković imao osam poena, a Đorđije Jovanović je završio na koti od četiri poena uz sedam skokova.

U timu Crvene zvezde nije bilo nijednog dvocifrenog košarkaša, a najbolji od svih bio je Filip Branković sa devet poena, dok je Nikola Topić dodao sedam, a Ognjen Matović i Nikola Šaranović su imali po pet poena u statistici.

Partizan posle ovog meča ima skor od 14-3, dok je Zvezda u 16 utakmica ostvariala 13 pobeda. Ova dva rivala će se još jednom međusobno sastati do kraja prvenstva, pošto je i drugi večiti derbi planiran za 16. februar bio odložen zbog korona virusa.

Najbolji učinak u Roda JLS trenutno ima ekipa Mege (14-1), prati je Sloboda iz Užica (15-2), a potom sledi Partizan sa 15-3 i Crvena zvezda sa 13-4.

Video: Dangubić zaboravio da igra za Partizan, pa krenuo u svlačionicu Zvezde na poluvremenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan

    16. mart 2021 | 16:32

    Nastavlja se dominacija juniora nad vecitim rivalom. Steta sto je ovoj generaciji uskracen f4 evrolige prosle godine. Svaka cast

  • NSCZ

    17. mart 2021 | 08:32

    Najveci uspeh JSD posle ispadanja Zvezde od Milana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA