Radonjić o dobro poznatoj seriji sa Partizanom: „Znao sam da imamo kapacitete da ih dobijemo“

Trener Zvezde bio je gost u prvoj epizodi klupskog podkasta

  • 7
Dejan Radonjić Foto: Youtube / Printscreen

Crvena zvezda odlučila je da se u ovo doba pandemije koronavirusa na još jedan način približi navijačima. Stoga je klub pokrenuo podkast zajedno sa nekadašnjim košarkašem Milanom Dozetom i novinarom Ivanom Minićem u ulozi voditelja, a kao prvog gosta pozvali su sadašnjeg trenera, Dejana Radonjića, koji je govorio o brojnim zanimljivim temama.

Sam podkast nosi naziv „Pick N’ Talk“ ugostiće košarkaše svake nedelje, tu ću se naći nekadašnji prvotimci, uprava, menadžemnt i u svom stilu će govoriti o dešavanjima u klubu i prikazati crveno-bele na interesantan način.

Kao što smo rekli, prvi gost ovog podkasta bio je aktuelni čelni čovek stručnog štaba, Dejan Radonjić, koji je sa Zvezdom osvojio ukupno deset trofeja, a poslednji je došao nedavno, na Kupu Radivoja Koraća. Istovremeno je došao i do 250 pobeda u crveno-belom.

Posebno se tokom emisije osvrnuo na polufinale serije ABA lige protiv Partizana 2015. godine, koji mnogi smatraju važnom za razvoj buduće situacije u dva kluba.

- Prošli smo u Top16 fazu Evrolige, osvojili u Kup motivisani i spremni smo išli po taj trofej ABA lige. Iako nije tako delovalo, u svakom momentu tokom cele sezone nam je to bilo na umu da u tom plej-ofu igramo dobro i obezbedimo ponovo Evroligu. Sticaj okolnosti je bio da se polufinale igralo protiv Partizana i to je bio duel ko će ići u Evroligu, pa je to dodatno nosilo težinu – počinje priču Radonjić.

Ističe da je čitav sistem takmičenja tada bio prilično čudan. Kao da se zbog toga osećao neki teret kod njegovih košarkaša, koji su prethodno igrali sjajno.

- Sistem je bio prilično čudan, igrali smo dva meča pred našim navijačima, pa dva pred njihovim, ali su se igrala dva meča u dva dana. Mi smo u prvom duelu teško slavili, iako nije izgledalo tako i osećalo se neko zadovoljstvo. To nije bilo nešto što nam je bilo najpotrebnije, jer je kratka bila pauza između tog i sledećeg meča. Osećalo se da ćemo da slavimo opet, a ja sam bio svestan da to neće biti lako. Ispostavilo se da drugi meč nismo dobro odigrali, ali smo i pored toga došli u situaciju da šutiramo za pobedu. To je kod mene proizvelo osećaj da ne možemo da odigramo tako slabo ponovo, jer je razlog bila koncentracija – dodao je aktuelni šef struke Crvene zvezde.

Ipak, uspeo je Dejan Radonjić svoje momke da adekvatno pripremi za čitavu situaciju, iako je između mečeva bilo zaista malo vremena za bilo kakve korekcije.

- Imali smo dva dana između i vratili smo se na one postulate koje smo gradili tokom cele sezone. Bili smo maksimalno fokusirani, bez obzira na ogromnu podršku koju je Partizan imao. Bio sam mišljenja da iako ne budemo dovoljno dobri u trećem, u četvrtom imati dovoljno kapaciteta da dobijemo. Značio nam je i dolazak navijača, odigrali smo taj treći meč i taktički i tehnički i sa dobrom koncentracijom i hrabrošću. Uspeli smo da slavimo i tu se osetilo da će otići u pravcu u kom je i otišlo – zaključio je Radonjić.

Video: Radonjić: Držali smo konce u našim rukama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rouz

    17. mart 2021 | 22:06

    Radnja samo gazi dalje zaborovi uljeze.

  • Žika Živac

    17. mart 2021 | 22:50

    Pa njih može svako da dobije, jedino je činjenica da protiv nas igraju na život i smrt, što je i normalno to su kompleksi niže vrednosti. Isto važi i za fudbal.

  • Cc

    17. mart 2021 | 22:52

    Jok bice favorit raspali Partizan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA