Da li Mornar donosi čamac za spasavanje Partizanu i prekid serije od sedam poraza u nizu u ABA ligi?

Nema sumnje da je pred crno-belima još jedan težak ispit, uzimajući u obzir sve okolnosti

  • 12
Nemanja Dangubić Foto: KK Mornar Bar / MEDIA PRO / ABA liga

Navijači Partizana odavno ne pamte crnje dane. Njihov klub trenutno se nalazi na 11. mestu ABA lige u konkurenciji 13 ekipa, ako izuzmemo Primorsku, koja je odustala od takmičenja zbog finansijskih poteškoća. Samo Zadar i Borac su sakupili manje pobeda od crno-belih do sada, pri čemu i to treba uzeti sa rezervom, uzimajući u obzir da i srpski i hrvatski predstavnik imaju po meč manje od beogradske ekipe.

Koliko bolno izgleda ova Partizanova serija govori podatak da je klub poslednji put u ABA ligi uspeo da slavi 3. januara! Podsetićemo da je danas 20. mart i da je polako, ali sigurno počelo proleće, a eto crno-beli od početka kalendarske godine imaju jedan trijumf u regionalnom takmičenju.

Od tada su se naređali porazi od Borca u Čačku, potom Budućnosti u Podgorici, Cedevita Olimpije u Ljubljani, Igokee u glavnom gradu Srbije, Zadra u Dalmaciji, Cibone na domaćem terenu, a poslednji u nizu je onaj u večitom derbiju protiv Crvene zvezde. Nije ovo baš bio ni idealan raspored za crno-bele, ali su svakako mogli da dođu bar do jednog trijumfa u pomenutih sedam susreta.

Sa druge strane, Mornar se u međuvremenu „otarasio“ Evrokupa, nakon što je na duže staze izgubio Džejkoba Pulena, bez kojeg će igrati i u srpskoj prestonici. Igre Barana od izostanka najboljeg košarkaša su utoliko slabije, ali pobede se nižu, što je svakako nešto što je najvažnije za ekipu Mihaila Pavićevića. U meč sa Partizanom ulaze nakon četiri vezana trijumfa, a poslednji neuspeh doživeli su upravo u Hali sportova na Novom Beogradu u tesnom duelu sa Megom.

Prvi meč ova dva rivala u sezoni završen je tek nakon produžetka u korist Mornara. Bio je to neverovatan meč u kojem je prvo Kodi Miler-Mekintajer promašio trojku za pobedu Partizana, a onda to isto uradio pomenuti Džejkob Pulen. Drame je bilo i u dodatku, gde su Nemanja Gordić, koji je tada igrao za crno-bele i ponovo Miler-Mekintajer promašili po trojku i propustili šansu da crno-belima donesu važan trijumf.

nemanja gordić Foto: Arenasport

Generalno gledano, susreti ova dva rivala su u poslednje vreme bili izuzetno tesni. Problem po Partizan predstavlja činjenica da je Mornar umeo da iznenadi crno-bele u Beogradu i ranije, i to onda kada je situacija u klubu bila znatno povoljnija od ove sadašnje. Pošto Barani ulaze u meč sa prvog mesta na tabeli, nije neopravdano nadenuti im i ulogu blagog favorita, o čemu svedoče i kvote.

Naime, brojne svetske kladionice upisale su manju kvotu uz dvojku, pa se tako trijumf Mornara „plaća“ sa 1,60, dok se recimo trijumf crno-belih kotira na 2,50. Videćemo da li će tim Aleksandra Matovića uspeti da opovrgne ove brojke.

Ukoliko Partizan izugbi na ovom susretu, ostaće na 11. mestu na tabeli, sa tim da će Zadar imati mogućnost da ga „uhvati“ u slučaju da iznenađujuće pobedi u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije. I Borac će vrebati kiks crno-belih, pošto odmah po završetku utakmice u Beogradu igra protiv Igokee kraj Zapadne Morave.

Ponovo će pod znakom pitanja za meč biti Rade Zagorac koji je doživeo povredu vrata na meču sa Zadrom, a teško da će za susret biti spremni Vil Mozli i Erik Mika, koji su takođe propustili nekoliko poslednjih utakmica crno-belih.

Utakmicu dva tradicionalno velika rivala nagledaće trojica arbitara iz Hrvatske. Na čelu će biti Josip Radojković, a pomagaće mu Luka Kardum i Krunoslav Peić.

Video: Protivnici nisu znali gde se nalaze: Jokićev novi tripl-dabl, pretekao je legendu i ušao u istoriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA