≫ 

Jokiću se nenadano otvorio put do MVP titule: Povrede Lebrona i Embida izbacile Srbina u prvi plan

Nažalost, lideri Lejkersa i Filadelfije će neko vreme biti "u autu"

  • 12
Lebron Džejms, Nikola Jokić Foto-montaža: Profimedia/Getty images Kevin C. Cox / Michael Reaves

Najjača košarkaška liga na svetu ulazi u najzanimljiviji deo sezone, a osim toga što će ekipe do kraja regularnog dela voditi neizvesnu borbu za što bolje plej-of pozicije, vrlo interesantna biće i trka za najprestižniji individualni trofej, za najkorisnijeg igrača sezone.

Do sada, kao najozbiljniji kandidati za ovo laskavo priznanje koje može da se tumači i kao nagrada za najboljeg igrača sveta, figurirali su Lebron Džejms, Džoel Embid, Nikola Jokić i dvostruki uzastopni najkorisniji igrač lige Janis Adetokumbo.

Srpski košarkaš je i u ovako paklenoj konkurenciji za mnoge košarkaške autoritete, za navijače, za novinare, pa i za veći broj NBA igrača, bio najjači kandidat da na kraju dobije MVP trofej, a u međuvremenu su mu se, spletom okolnosti, ozbiljno uvećale šanse da bude nagrađen za sjajne partije koje pruža.

Lebron Džejms Foto: Tanjug/AP
Džoel Embid Foto: AP/Tanjug

Naime, centar Filadelfije Džoel Embid, koji igra sezonu karijere, doživeo je težu povredu koja će ga neko vreme odvojiti od terena, samim tim ga i usporiti u MVP trci. Sjajni Kamerunac je povredio koleno na nedavnoj utakmici sa Vašingtonom, srećom pregledi su pokazali da nije pokidao ligamente, no svakako će biti van terena otprilike tri nedelje.

Sličan peh imao je i Lebron Džejms na jučerašnjoj utakmici sa Atalantom - i lider Lejkersa je pretrpeo povredu koja će ga izbaciti iz stroja na neko vreme te će i njegova statistika "mirovati" u narednim nedeljama. Srećom, ni povreda Džejmsa nije takva da je za njega sezona završena, pa ćemo "Kralja" gledati ponovo u akciji za nekoliko nedelja.

Naravno, sa odsustvom Embida i Džejmsa, Jokić sada više nego bilo koji igrač iskače u prvi plan kada je reč o MVP priznanju, ali tu su i neki drugi kandidati koji su iz senke vrebali da se uključe u trku za laskavi trofej.

Kakoo bilo, Jokiću se nenadano ukazala velika šansa da dođe do ostvarenja koje je, po mnogima, zaslužio i da su svi ostali konkurenti i dalje "u igri" za najvažniji individualni pehar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andre

    21. mart 2021 | 10:18

    Kada je James prešao u Serie A pa se povredio protiv Atalante 😂😂😂

  • Bosiljka

    21. mart 2021 | 12:08

    SAMO NAPRED CARE, ISKORISTI ŠANSU, jer ti si NAJBOLJI.. Ti si Nikola Jokic

  • Beli

    21. mart 2021 | 10:33

    Jokic je dobar igrac, ali Lebron je fantastican. Pametnom dosta!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA