≫ 

Pandemija je dotakla i "neuništivog" Džordana, čuveni košarkaš izgubio čak 500.000.000 dolara!

Neće ga to mnogo dotaći, ali će sigurno više pažnje obratiti na finansije u narednom periodu

  • 0
Majkl Džordan Printskrin: Twitter

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, a ujedno i najbogatiji, Majkl Džordan takođe je osetio uticaj pandemije koronavirusa na svet. Njegovo bogatstvo, pri čemu se ne misli na same ugovore, već novac koji dobija od „Najkija“ mereno je sa više od 2.000.000.000 dolara!

Tačnije, to je bila procena eminentnog Forbsa od pre samo godinu dana. On je ujedno i prvi sportista koji je probio granicu od milijarde dolara, ali nastavio je da gradi svoje bogatstvo zahvaljujući reklamnim ugovorima i po završetku karijere.

U međuvremenu je postao vlasnik Šarlota, koji ne blista preterano u NBA ligi. Mnogi kažu da je problem taj što se on meša u rad trenera i izbor igrača, pa su Hornetsi već dugo od neke ozbiljnije priče. Ali ni uticaj korone nije smanjio dobit ovog kluba, pošto liga sama po sebi generiše veliki profit iz prodaje TV i drugih prava.

No, kada je Džordan sve stavio na papir tačno godinu dana od početka pandemije, shvatio je da je u debelom minusu. Tačnije, izgubio je gotovo 500.000.000 dolara, pri čemu nije želeo da saopšti o čemu se radi, ali je jasno da nije vezano za sport, već za neke druge investicije.

On je po završetku karijere dosta novca uložio u humanitarne svrhe, a poznato je da je čak 12.000.000 dolara poklonio za gradnju porodilišta u rodnom Vilmingtonu u Severnoj Karolini.

Video: Velika katastrofa Zvezde u Podgorici, Budućnost slavila sa nestvarnih +20 i sve je bliža prvom mestu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA