≫ 

Pobede večitih na kvalifikacionom turniru Evrolige, bek crno-belih "ubio" Makabi sa 36 poena!

Dobar start večitih rivala na kvalifikacionom turniru Evrolige u Železniku

  • 10
juniori zvezde Foto: kkcrvenazvezda

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana uspešno su startovali na Evroliginom ANGT turniru "Marko Ivković" pošto su preskočili prve prepreke u grupi A u kojoj su im rivali još Makabi i rumunski Kluž.

Crveno-beli su savladali vršnjake iz Rumunije rezultatom 89:53, dok su crno-beli posle velikog preokreta i nakon produžetka pobedili izraelski tim 101:88.

Junak pobede Partizana bio je crnogorski bek Đorđije Jovanović sa 36 poena u koje je ugradio sedam trojki iz deset pokušaja! Uz njega, crno-bele je do pobede vodio i Mihailo Petrović sa 24 poena. Inače, reč je o momku koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor sa najtrofejnijim srpskim klubom.

Vredi pomenuti da je Makabi vodio gotovo čitav meč, samo nekih 6-7 minuta pre kraja imao i dvocifrenu prednost, ali su izabranici Milivoja Lazića uspeli da se rvate u meč i režiraju preokret.

Što se tiče utakmice Zvezde i Kluža, ona je crveno-belima poslužila za zagrevanje pred glavne okršaje, protiv Makabija (takođe u petak), i Partizana u subotu.

Crveno-bele je predvodio Radaković sa 17 poena, pratili su ga Pavlović sa 14 i Šaranović sa 12 ubačenih poena.

Najefikasniji u ekipi Kluža bio je Dragoš Lungu sa 18 poena.

U nedelju će prvoplasirani iz grupe A i grupe B u 20 časova igrati finalni meč za prolazak na završni turnir, uz mečeve za treće, peto, odnosno sedmo mesto na turniru.

U grupi B nalaze se Budućnost, Mega, Lokomotiv i Cedevita Olimpija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooo

    26. mart 2021 | 18:15

    Batalite raspale crnce, nek igraju nasa deca, ima jos dobrih talenata

  • XXL

    26. mart 2021 | 17:38

    Džabe im sve to kad će naše pametne uprave da dovedu 6-7 sa plantaže pamuka, od kojih možda jedan bude pravio razliku, a ovi naši talenti će da im griju klupu za 10 puta manje pare, i čekaju šansu na kašičicu...

  • Selektor

    26. mart 2021 | 17:28

    Bravo mali, odigraj jednu sezonu u Partizanu, pa dođi u veliku Crvenu zvezdu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA