≫ 

Jokić pregazio Bogdanovića u srpskom okršaju, Somborac bio blizu tripl-dabla za tri četvrtine!

Nagetsi izuzetno ubedljivi protiv Hoksa na svom terenu – 126:102

  • 3

Zablistao je Denver noćas protiv Atlante, ponajviše zahvaljujući sjajnoj igri Nikole Jokića, koji nas je još jednom podsetio zbog čega je glavni kandidat da osvoji titulu najkorisnijeg igrača lige. Po njegovim notama, Nagetsi su uspeli da demoliraju Atlantu i nastave svoj hod ka što boljem mestu pred početak plej-ofa NBA lige, a srpski centar bio je blizu da upiše novi tripl-dabl, što bi verovatno učinio da ga Majkl Maloun nije odmarao čitavu poslednju deonicu – 126:102.

Realno, nije ni bilo potrebe da se Somborac pojavi na parketu u poslednjih 12 minuta, kada je već sve uveliko bilo rešeno. Ovako je za tri četvrtine došao do novog dabl-dabl učinka, pošto je za nešto više od 28 minuta igre ubeležio 16 poena, 10 skokova i osam asistencija. Iz igre je šutirao 7/12, a za tri poena je gađao 1/2. Kroz prvo poluvreme je uglavnom razigravao saigrače, a zanimljivo je da nije imao promašaj iz igre.

Što se Bogdana Bogdanovića sa druge strane tiče, on je odigrao sasvim solidan meč, pošto je za skoro 23 minuta na parketu stigao do devet poena, a od toga je ukupno sedam postigao u prvom poluvremenu. Šut iz igre mu je stao na 4/9, dok je za tri gađao 1/3. Srpski košarkaš je na sve sakupio jedan skok i jednu asistenciju.

Kada govorimo o samom toku meča, može se reći da se gostujući tim držao samo tokom prve četvrtine, ali da su se momci iz Kolorada razigrali u drugoj četvrtini, te da su na poluvreme već otišli sa dvocifrenom prednošću (65:55). I u nastavku je Denver samo nastavio da gazi svog rivala, upisavši ukupno 28 trijumf u sezoni uz 17 poraza, što ih trenutno stavlja na šesto mesto u Zapadnoj konferenciji. Ipak, treba naglasiti da je viši plasman znatno blizu, ukoliko Jokić i drugovi ponovo zaređaju nekoliko pobeda.

Može se reći da je Maloun imao nekoliko raspoloženih igrača u svom sastavu i nije morao toliko da forsira Nikolu Jokića i Džamala Mareja, kako to inače čini. Sjajnu partiju pružio je Džamajkl Grin, koji je sa 20 poena bio najbolji strelac u Denveru, pratio ga je upravo Džamal Marej sa tri poena manje, dok je novajlija u timu iz Kolorada, Aron Gordon na debiju imao 13 poena za nešto više od 20 minuta na parketu i tako najavio da će biti od velike pomoći Nagetsima. Dvocifreni su bili još Majkl Potrer Džunior sa 15 poena, odnosno Vil Barton sa 12 poena. Što se tiče drugog Denverovog pojačanja, Džavejla Megija, on nije bio na terenu.

U timu Atlante istakao se Trej Jang sa 21 poenom, dok je Danilo Galinari susret završio sa 14 poena. Dvocifreni su bili još samo Džoš Kolins sa 11, odnosno Klint Kapela sa 10 poena. Ostali se nisu proslavili.

U preostala dva meča, Portland je uspeo da dođe do tesne pobede na gostovanju Torontu (117:122) uz nove odlične partije Mekoluma i Lilarda, koji su ubacili 23, odnosno 22 poena. Lejkersi su nastavili da se muče bez Lebrona Džejmsa, ali su na kraju ipak slavili protiv Orlanda u neizvesnoj završnici – 96:93.

NBA REZULTATI

Toronto – Portland 117:122

Denver – Atlanta 126:102

Los Anđeles Lejkers – Orlando 96:93

Video: Jokić i Dončić su prevazišli timove, trebaju im saigrači da napadnu titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA