≫ 

"Naši košarkaši bi najradije samo igrali": Sportisti u Sloveniji besni zbog novih korona pravila

Raste nezadovoljstvo zbog prekida svih domaćih takmičenja u najzapadnijoj zemlji Balkana

  • 1
KK Krka Novo Mesto Foto: ABA liga / KK Cibona / Željko Bakšaj

Nova korona pravila u Sloveniji stopirala su domaći i regionalni sport sve do 12. aprila. Granski sportski savezi su besni, jer se sezona polako primiče kraju i ističu da jednostavno neće biti vremena da se svi zaostali mečevi odigraju, što će ih dovesti u problem sa međunarodnih telima.

Pominjali smo juče da bi nova pravila mogu da utiču na odlaganje čak četiri utakmice ABA lige u naredne dve nedelje, što je zaista previše, uzimajući u obzir već ionako nagomilan broj pomerenih susreta, pa se pre svega oglasio hrvatski igrač, Rok Stipčević, upirući prstima ka odluci tamošnje Vlade.

- Slovenijo, molim vas da prekinete sa ovim! Pustite profesionalne sportiste da rade svoj posao, naravno, sa svim pravilima i restrikcijama u dvorani koja se poštuju širom sveta – napisao je Stipčević, tagujući ABA ligu, košarkaški savez Slovenije i FIBA.

I sama Krka iz Novog Mesta je reagovala, objavivši da ovaj klub ne interesuju više sama ograničenja, koliko bi voleli da se sport nastavi uprkos teškim vremenima. Jasno je da dvorane sigurno nisu mesta gde će doći do eksplozije u broju zaraženih, pogotovo ne kada nema publike u njima.

- Naši košarkaši bi najradije samo igrali – napisali su na Tviter profilu Krke.

Na kraju su reagovali svi. Košarkaški savez Slovenije udružio se sa hokejašima, odbojkašima, fudbalerima i rukometašima, dostavljajući otvoreno pismo Vladi Slovenije od koje se traži da se navedena ograničenja uklone. Kažu da ne vide razlog da se sa dobrom praksom nastavi, ističući da od toga žive brojne porodice, koje bi možda ostale bez novca, ako bi došlo do novog prekida nadmetanja.

Preostaje da vidimo kakav će biti odgovor predsednika Vlade, Janeza Janše, kao i mistarke za obrazovanje i sport ove zemlje, Simone Kustec. Pismo je upućeno i Olimpijskom komitetu Slovenije od kojeg se očekuje da stane u zaštitu sportista.

Zvezda u Evroligi protiv Armanija ima šest pobeda u šest mečeva, ali pred večerašnji (19.00) meč situacija je drugačija - crveno-beli su na dnu tabele, a Italijani se bore za četvrtfinale. Zato je kvota na dvojku 1,30, a na keca čak 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Armani.

Video: Cedevita slavila na gostovanju u Čačku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA