≫ 

Efesova poezija od košarke, Atamanova vojska dala 111 poena Baskoniji

Larkin blistao sa 30 poena, Micić doprineo trijumfu sa 16 i 5 asistencija

  • 0
Vasilije Vasa Micić, Šejn Larkin Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Anadolu Efesa potvrdili su reputaciju najmoćnijeg evroligaškog tima i u meču sa Baskonijom koju su porazili u gostima, nakon produžetka, rezultatom 111:101 čime je turski tim osigurao poziciju u prva četiri na tabeli i prednost domaćeg terena u doigravanju.

Junak nove pobede Atamanovog tima bio je nezadrživi Šejn Larkin sa 30 poena, od kojih je 28 dao u drugom poluvremenu i produžetku!

Amerikanac se razgoropadio u nastavku, za dva je šutirao 4/7, za tri 6/9, za jedan 4/5 i bio najjača prevaga na strani gostiju za koje je Vasa Micić odigrao na standardnom nivou, pa je ovu partiju garnirao sa 16 poena i 5 asistencija.

Efes je kontrolisao utakmicu čitavo vreme, u drugom poluvremenu je preuzeo vođstvo i održavao ga do samog kraja, uz neverovatno šutersko izdanje Larkina koji je pogađao kad je hteo i odakle je hteo.

Ipak, uproni sastav Duška Ivanovića je sve vreme pratio, a onda, u dramatičnoj završnici ove sjajne utakmice, uspeo da dođe do egala trojkom Luke Vildoze dve sekunde pre kraja.

Valja reći da je Gedraitis serijom poena u poslednjoj četvrtini bio ključni igrač domaćeg tima, međutim, i on i ostali igrači Baskonije su u dodatnih pet minuta morali da polože oružje pred sjajnim gostima. Larkin je nastavio seriju, Micić bio siguran sa penala i Efes je bez većih problema u produžetku slomio otpor Baskijaca.

Efes je posle ove pobede drugi na tabeli sa skorom 22-11, dok je Baskonija sedma sa odnosom pobeda i poraza 18-15. Meč loptu za plasman u plej-of Ivanovićev tim igraće u poslednjem kolu u Valensiji, u direktnom duelu za plasman u doigravanje.

Evroliga, 33. kolo

Baskonija - Anadolu Efes 101:11 (posle produžetka)

Panatinaikos - Armani (u toku)

Bajern - Žalgiris (u toku)

Crvena zvezda - Makabi (u toku)

Petak

CSKA - Himki 19:00

Zenit - Asvel 19:00

Alba - Valensija 19:00

Fenerbahče - Barselona 19:45

Real Madrid - Olimpijakos 21:00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA