≫ 

Plej-of turnir ABA 2 lige i zvanično u Podgorici, čelnici odlučili da ove sezone nema ispadanja

Sloboda iz Užica, Zlatibor iz Čajetine i Mladost iz Zemuna boriće se za trofej i plasman u ABA ligu u glavnom gradu Crne Gore od 19. aprila do 5. maja

  • 1
KK Studentski centar - KK Podgorica Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Ono što smo nagovestili pre oko sedam dana po završetku turnira na Zlatiboru, dobilo je potvrdu danas. ABA 2 liga odlučila je da domaćin poslednjeg „balona“ ove sezone bude Podgorica i ekipa Studentskog centra, koja je posle regularnog dela šampionata zauzela ubedljivo prvo mesto.

To znači da će se plej-of ovog takmičenja igrati u prestonici Crne Gore, što je svojevrsna nagrada uručena ekipi Nenada Trajkovića zbog fantastičnih rezultata u tekućoj takmičarskoj godini. Samo Borac iz Banjaluke je uspeo da savlada Studente u dosadašnjem delu sezone, pa je filijala Budućnosti najozbiljniji kandidat za direktan plasman u ABA ligu.

Podsetimo, prethodna četiri balona održana su na Zlatiboru (i to dva puta – prvi i četvrti), potom u Banjaluci i Sarajevu. Organizacija na sva četiri turnira bila je na vrhunskom nivou, sve utakmice bilo je moguće pratiti putem televizijskom prenosa, što gledaoci nisu imali prilike da vide tokom prethodnih sezona, pa se ovaj model već polako preporučuje i za naredne godine.

Dobra vest za sve ekipe jeste da zbog situacije sa pandemijom koronavirusa, ove godine neće biti održan plej-aut. Čelnici takmičenja uzeli su u obzir da pojedine ekipe nisu mogle u kompletnim rosterima da dođu na turnir, dok su Gorica i Rabotnički čak morali da propuste po jedan „balon“, pa će zbog toga sve ekipe imati šansu da se nadmeću u ABA 2 ligi i naredne sezone, ukoliko to obezbede preko nacionalnih šampionata ili uz vajld kard.

U plej-ofu će se naći sve tri srpske ekipe, koje su ove sezone uzele učešće u drugom rangu takmičenja na Jadranu. Sloboda iz Užica će imati najteži posao, pošto kao osmoplasirana ide pravo na Studentski centar već u četvrtfinalu, Zlatibor iz Čajetine neće imati ništa lakšeg protivnika, pošto će se sastati sa Sparsima iz Sarajeva, dok Mladost iz Zemuna pred sobom ima MZT iz Skoplja.

Prema propozicijama, u plej-ofu će se igrati po dve utakmice svakog para, pri čemu će dalje proći ekipa koja zbirno postigne više poena u ta dva okršaja. Bilo je dilema da li će se finale možda igrati na tri dobijene utakmice, ali su čelnici takmičenja odlučili da isto pravilo važi i za tu fazu, s obzirom na to da bi se u suprotnom sve nepotrebno odužilo.

Kada je reč o narednoj sezoni, već sada je izvesno da su mesta u ABA 2 ligi iz Košarkaške lige Srbije izborili Mladost iz Zemuna i Vojvodina iz Novog Sada, dok ostaje otvoreno pitanje da li će se čelnici drugog ranga ABA lige udostojiti da pozovu Zlatibor i Slobodu, koji su ove sezone pokazali da mogu uspešno da se bore u ovom takmičenju.

RASPORED PLEJ-OFA ABA 2 LIGE

Četvrtfinale, prva utakmica – 19. april:

Borac Banjaluka – Podgorica

Spars Sarajevo – Zlatibor Čajetina

Četvrtfinale, prva utakmica – 20. april:

Mladost Zemun – MZT Skoplje

Studentski centar – Sloboda Užice

Četvrtfinale, druga utakmica – 21. april:

Podgorica – Borac Banjaluka

Zlatibor Čajetina – Spars Sarajevo

Četvrtfinale, druga utakmica – 22. april:

MZT Skoplje – Mladost Zemun

Sloboda Užice – Studentski centar

Polufinale, prva utakmica – 23. april:

Borac Banjaluka / Podgorica – Spars Sarajevo / Zlatibor Čajetina

Polufinale, prva utakmica – 24. april:

Mladost Zemun / MZT Skoplje – Studentski centar / Sloboda Užice

Polufinale, druga utakmica – 25. april:

Spars Sarajevo / Zlatibor Čajetina – Borac Banjaluka / Podgorica

Polufinale, druga utakmica – 26. april:

Studentski centar / Sloboda Užice – Mladost Zemun / MZT Skoplje

Finale

Prva utakmica: 4. maj

Druga utakmica: 6. maj

Video: Džons predao pobedu Zadranima u ruke, Borac sve bliži da zauzme mesto u plej-autu ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ogi

    3. april 2021 | 20:30

    Ne tri nego četiri i borac banja luka je srpski klub!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA