≫ 

Potpuno neverovatan učinak u KLS: Košarkaš Pirota dao 33 poena, šutirao 9/9 za dva i 4/4 za tri!

Miloš Vraneš uradio je ono što niko nikad nije u domaćem šampionatu

  • 1
Miloš Vraneš Foto: Youtube / Printscreen

Možda će košarkaši Pirota na kraju sezone morati da se oproste od prvog ranga domaće košarke, ali su tokom današnjeg dana pokazali da u svojim redovima imaju fantastičnog košarkaša. Miloš Vraneš je u porazu svog tima od Mladosti u Zemunu bio apsolutno nepogrešiv iz igre. Na njegovu žalost, nestvarna partija nije bila dovoljna da se ostvari zlata vredan trijumf – 108:99.

Krilni igrač Pirota je meč završio sa 33 poena na svom kontu, ali ono što je upečatljivo jeste da nijednom nije promašio koš iz igre. Na šutu za dva poena imao je čistih 9/9, dok je za trojke takođe šutirao stoprocentno – 4/4. Jedina „mrlja“ je jedno promašeno slobodno bacanje iz četiri pokušaja, ali je na sve to nadodao šest skokova za indeks od čak 39 poena.

Reč je o nekadašnjem igraču sa koledža Nort Dakota Stejt i Sautist Misuri Stejt, koji se uspešno nadmetao u NCAA šampionatu, nakon čega je odlučio da se vrati za Evropu, gde je prvo zaigrao za Spišku Novu Ves iz Slovačke, odakle je došao u Srbiju gde je igrao za Vršac i Pirot. Bio je član našeg univerzitetskog tima, kao i srpskog košarkaškog kampa u Denveru.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Dnevna Doza Košarke (@dnevnadozakosarke_official)

Ove sezone, Miloš Vraneš je u Košarkaškoj ligi Srbije prosečno beležio 10,9 poena po utakmici uz 4,2 skoka i 0,7 asistencija za prosečan indeks od 10,9 poena. Evidentno je da se nalazi u usponu forme, pošto je u prethodnom kolu protiv Tamiša imao 24 poena uz devet skokova, dok je još jedno kolo ranije protiv aleksinačkog Napretka zabeležio dabl-dabl uz 17 poena i 10 skokova. Samim tim, šteta je što se sezona približava kraju.

Nažalost, njegova ekipa je porazom faktički došla na ivicu ispadanja u Drugu mušku ligu Srbije, pošto na dva kola pred kraj ima devet pobeda i 19 poraza, baš kao i Dunav iz Starih Banovaca. Uz to, imaju jako težak raspored, pošto u odloženoj utakmici sredinom nedelje dočekuju Vršac, da bi potom igrali sa užičkom Slobodom u poslednjem kolu u svojoj dvorani.

Kada je reč o timovima koji će naredne sezone iz drugog ranga ući u Košarkašku ligu Srbije, već sada je jasno da će to sigurno učiniti Zdravlje iz Leskovca, dok će se za drugo mesto u poslednjem kolu boriti Slodes iz Beograda, Klik iz Arilja i Fer Plej iz Niša, svi oni imaju skor od po 8-5.

A kada smo već pomenuli utakmicu između Mladosti iz Zemuna i Pirota, vredi istaći da je i tim Dragana Jakovljevića u svojim redovima imao izuzetno raspoloženog košegetera. Reč je o svima dobro poznatom Treju Drekselu, koji će se od naredne sezone gotovo izvesno naći u timu Partizana, sa kojim ima potpisan ugovor. On je danas ubacio čak 30 poena u hali SC „Master“, a trojke je šutirao uz zaista sjajnih 7/12.

Video: Nije pametno ostavljati Bobija samog na poludistanci: Centar Vašingtona je to shvatio na bolan način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA