≫ 

Jokićevo asistentsko veče i skok manje od tripl-dabla, Bogdanović dvocifren u trijumfu nad Ratnicima

Odlično izdanje naših košarkaša u večeri iza nas u NBA ligi

  • 2
Nikola Jokić Foto: Tanjug - AP

Nije sve teklo onako kako su se u Denveru nadali protiv Orlanda. Gostujući sastav je na poluvreme otišao sa čak 18 poena prednosti, no u drugom poluvremenu kao da je na teren istrčao neki drugi tim Nagetsa. Predvođen Nikolom Jokićem, koji je večeras mnogo više igrao za sam tim, nego što je šutirao, tim Majkla Malouna došao je do nove pobede koja ga ostavlja u trci za visok plasman u Zapadnoj konferenciji – 119:109.

Kada kažemo da je naš košarkaš igrao više za tim, mislimo na to da je imao čak 16 asistencija na svom kontu, a ka košu je uputio svega 11 šuteva. Pet puta je ubacio iz igre, nije postigao nijednu trojku (0/1), ali je na kraju ipak došao do sasvim dobrih 17 poena i devet skokova. Sjajno je Jokić „kliknuo“ sa Aronom Gordonom, pa se iz meča u meč pokazuje da je Denver napravio pravu stvar time što ga je doveo u ekipu. Upravo je on noćas bio najefikasniji sa 24 poena uz sedam skokova i dve asistencije.

Kao što smo rekli, Maloun je na poluvremenu imao mnogo toga da kaže svojim košarkašima, koji su delovali potpuno indisponirano u uvodna dva kvartala. Svega 47 poena postigli su Nagetsi u tom periodu, a dopustili su Orlandu da im ubaci čak 65 poena, što će reći da je odbrana umnogome škripila.

Međutim, treća četvrtina bila je prekretnica. Denver je uspeo da je reši u svoju korist rezultatom 38:21, proradile su neke važne napadačke opcije, pa je na tim krilima tim Nikole Jokića nastavio da igra i u poslednjih 12 minuta. Na kraju čak nismo morali ni da uđemo u neku dramatičnu završnicu, pošto su Nagetsi stekli dvocifreni kapital i lako priveli susret kraju.

Pored već pomenutih Jokića i Gordona, u timu Denvera je noćas ponovo blistao Džamal Marej, koji u poslednje vreme pruža sve konstantnije partije, što može da raduje srpskog košarkaša. Kanađanin je susret završio sa 22 poena, a ispratio ga je i Majkl Porter Džunior dodavši svega dva manje. Napomenimo da je svoj debi upisao i Džaval Megi, koji je za pet minuta na terenu postigao tri poena uz dva skoka i u narednim susretima će svakako dobijati nešto veću minutažu i šansu da pokaže šta zna.

U Atlanti smo gledali okršaj dva srpska košarkaša, mada jedan, ispostaviće se nije ni kročio na teren. Bogdan Bogdanović je sa svojim Hoksima uspeo da nanese novi, treći uzastopni poraz Golden Stejtu i da se tako približi samom vrhu Istočne konferencije – 117:111.

Za razliku od meča u Denveru, ovaj je bio daleko interesantniji. Sve do pred samu završnicu nismo mogli da pogodimo ko bi mogao da odnese pobedu. Ekipe su se konstantno smenjivale u vođstvu, ali su na kraju Hoksi bili ti koji su bili nešto smireniji, pa su u poslednjem minutu preko Klinta Kapele i Danila Galinarija stekli nedostižnu prednost i odneli pobedu.

Govoreći o učinku naših košarkaša, Bogdan Bogdanović nastavio je sa dvocifrenim partijama, pošto je ubacio ravno deset poena uz tri skoka i pet asistencija. Sa druge strane, Ratnici nisu dali šansu Alenu Smailagiću da večeras istrči na teren.

Najefikasniji u Bogdanovoj ekipi bio je upravo Danilo Galinari, koji je imao dabl-dabl od 25 poena i 10 skokova. Pratio ga je Klint Kapela, koji je uz 24 poena imao nestvarnih 18 skokova, pa je sve to poništilo sjajan učinak Stefa Karija, koji je meč završio sa 37 poena, pet skokova i dve asistencije u timu Ratnika.

Iako je bilo najavljivano da bi noćas na parketu mogli ponovo da vidimo glavnog Jokićevog konkurenta za titulu MVP-ja, Džoela Embida, on ponovo nije zaigrao za Filadelfiju. Tako su Seventisiksersi u njegovom odsustvu poraženi od Memfisa na svom terenu prilično ubedljivo (100:116). Pobede su tokom noći odneli Boston protiv Šarlota, kao i Nju Orleans Pelikansi protiv Hjustona u gostima.

NBA REZULTATI

Boston – Šarlot 116:86

Filadelfija – Memfis 100:116

Atlanta – Golden Stejt 117:111

Hjuston – Nju Orleans 115:122

Denver – Orlando 119:109

Video: Rađen o šmekerskom potezu Jokića koji mu je prišao na bazenu da se upoznaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA