≫ 

Teodosić sam dobio Uniks, Virtus i dalje neporažen u Evrokupu! I Monako na korak od finala

Srpski košarkaš dominirao u prvom meču polufinala Evrokupa protiv Uniksa

  • 1
miloš teodosić Foto: MN Press

Kako je samo večeras zablistao Miloš Teodosić! Navikli smo nekako da je on taj koji razigrava ekipu i "namešta" poene drugima, ali je večeras upravo on bio najviše košgeterski raspoložen u sastavu Virtusa protiv Uniksa, zbog čega je italijanski sastav produžio svoj niz nepobedivosti u Evrokupu i tako prišao na korak od finala ovog takmičenja - 80:76.

Rođeni Valjevac je susret završio sa čak 27 poena (7/8 za dva poena, 2/8 za tri poena, 7/8 bacanja), a na sve to pridodao je šest skokova, pet asistencija i jednu ukradenu loptu za fantastičan indeks od 34 poena. U svom timu imao je dobru potporu u vidu Marka Belinelija, koji je jedini još bio dvocifren sa 12 poena. Kada govorimo o Uniksu, najistaknutiji bio je Džamar Smit sa 22 poena uz četiri skoka i dve asistencije, a pratili su ga Džon Braun i Džon Holand sa po 13 poena.

Bio je ovo susret u kojem smo videli zaista mnogo uspona i padova na obe strane. Već tokom prve četvrtine Virtus je uspeo da se odlepi na sasvim solidnih +9, ali je na početku druge deonice Uniks pristigao i počeo da diše za vratom. Uspeo je domaći tim da se trgne iz te mini-letargije, pa je do odlaska na odmor ponovo otišao na osam poena razlike.

Ta zaliha je dostigla i dvocifrenu vrednost negde sredinom treće četvrtine, ali je onda zaista dobro pitanje šta se desilo sa timom nekadašnjeg selektora Srbije. Već do kraja ovog perioda Uniks je istopio tu prednost, a odmah na startu završnih deset minuta je stigao i do prednosti. Na kraju je sve rešeno kroz penal završnicu u kojoj je smirenu ruku imao baš Miloš Teodosić, koji je sa bacanja postavio konačan rezultat.

Ovo je bila devetnaesta pobeda Virtusa iz Bolonje u isto toliko utakmica u Evrokupu. Veoma blizu su da sruše sve rekorde, te da osvoje nadmetanje bez ijednog neuspeha. Ako preskoče Uniks u narednom meču, preostala bi samo dva duela koja bi ih delila od istorije.

Zvezdan Mitrović Foto: Marko Jovanović

Nakon što su kroz tri meča uspeli da preskoče podgoričku Budućnost, košarkaši Monaka došli su i do prve pobede protiv Gran Kanarije u polufinalu Evrokupa. Iako je na poluvremenu delovalo da je pred Kneževima već rešen posao, Španci su uspeli da se vrate u život, ali nisu imali snage za potpuni preokret – 82:77.

To faktički znači da će se Monako kroz nekoliko dana na Kanarskim ostrvima boriti za prolazak u finale, čime bi se približili plasmanu u Evroligu. Podsetimo, čelnici elitnog takmičenja su odlučili da pobednik ovog nadmetanja dobije ulaznicu za elitno takmičenje.

Večeras je Monako odigrao gotovo perfektnu drugu četvrtinu, koja ga je povela do pobede protiv sasvim solidnog tima Gran Kanarije. Ograničio je tim Zvezdana Mitrovića goste na samo pet poena u tom periodu igre, došao do čak 18 poena prednosti na velikom odmoru, ali je u nastavku ipak morao da strepi do samog kraja.

Treća četvrtina donela je potpuni sunovrat Kneževa, koji su gostima dopustili da serijom 15:1 priđu na samo četiri poena zaostatka, pa smo do kraja gledali borbu Monaka da sačuva teško stečeni kapital. Uspevali su ponovo domaći da se domognu dvocifrenog suficita, ali je Kanarija stalno uzvraćala. Međutim, za pobedu ipak nije imala dovoljno snage.

Do pobede je Monako vodio sjajni Rob Grej, koji je ubacio 25 poena uz tri skoka, a odličnu partiju pružio je MVP četvrtfinala ovog takmičenja, Matijas Lesor, koji je postigao 12 poena uz osam uhvaćenih lopti. Dvocifreni su bili još Di Bost i Džej Džej O’Brajen sa po 11 poena. Kod Gran Kanarije istakao se Mat Kostelo sa čak 22 poena, Tomas Dimsa iz Litvanije je dodao 14 poena, dok je dobro poznati Ej Džej Sloter ubacio 13 poena.

Video: Istorijski trenutak u Šapcu: Bojović prestigao Kaluđerovića na listi najboljih strelaca svih vremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA