≫ 

Ubedljiv poraz Zvezde za kraj: Alba sumirala gorku sezonu crveno-belih u Evroligi

Nije se tim sa Malog Kalemegdana baš proslavio u poslednjem ovosezonskom duelu na evropskoj sceni

KK Crvena zvezda - KK Himki Foto: MN Press

Došao je kraj. Čini se, najzad. Košarkaši Crvene zvezde se nisu proslavili ove sezone u Evroligi, a za kraj su u poslednjem, 34. kolu teško poraženi od Albe u Berlinu sa 81:58.

Malo je reči, a nekako i minimalno emocija ostalo za crveno-bele usled činjenice da odavno nisu u igri za Top 8 fazu najelitnijeg takmičenja u Evropi.

Može se dosta toga staviti na teret tima sa Malog Kalemegdana, ali se mora u obzir uzeti brojnost povreda i muka izazvanim korona virusom. Sastav je često bio deficitu, odsustvo bitnih igrača u krucijalnim momentima su na kraju i napravili saldo koji nije za pohvalu. Na kraju, 10 pobeda i 24 poraza.

Alba je došla poslednja na red i rezultat je bio u skladu sa evroligaškom sezonom. Tim iz Berlina je ofanzivno briljirao, a i defanzivno je znao da odgovori iako je Zvezda pomoću ofanzivnih skokova imala šansi za popravu.

Crveno-beli su odigrali dobro prvu četvrtinu, izgledalo je to prilično solidno uz prostor da se popravi defanziva. U toj nameri, ofanziva je totalno zaboravljena i srpski predstavnik je postigao samo osam poena za 10 minuta druge četvrtine.

Što je najčudnije, Zvezda je imala prilično veliki broj skokova u napadu (10), ali nije uspevala da poentira iz popravnog. Sa druge strane, sipala je Alba i došla do prednosti koju je održala do samog kraja meča, te je i dodatno nadogradila.

Glavni košgeteri u kolektivu našeg predstavnika bili su indisponirani, Džordan Lojd je završio tek sa 10 poena, a najefikasniji je bio Marko Simonović sa dva poena više. Sa druge strane, dosta igrača je bilo raspoloženo, a za to su dobijali i priliku jer im je trener ravnomerno podelio minutažu za kraj evropskog ciklusa.

Tako je u nemačkom timu najbolji bio Pejton Sima sa 17 poena, Fontekio je dodao 13 uz šest skokova, dok je Erikson upisao 12 poena, sve sa linije za tri poena (4/6).

Nije bilo sjajno, ali Zvezda mora dalje. Očekuje je veliki posao u ABA ligi.

Alba - Crvena zvezda 81:58 (24:22, 25:8, 17:16, 15:12)

Alba: Siva 17, Gifaj 2, Delou 5, Eriksen 12, Matisek 3, Šnajder 6, Fontekio 13, Kumađe 2, Timan 5, Grendžer 2, Sikma 6, Lamers 8.

Crvena zvezda: Hol, Volden 2, Lojd 10, Uskoković 5, Davidovac 7, Lazić, Radanov, Dobrić 8, Simonović 12, Jagodić-Kuridža 2, Kuzmić 5, Noko 7.

Tok utakmice:

4/4

40. minut (81:58) - To je to. Sezona Crvene zvezde je zaključena. Ne baš na najbolji mogući način, ali sigurno da je tim sa Malog Kalemegdana iz Berlina izvukao pouku za nastavak borbe u ABA ligi.

35. minut (73:55) - Zvezda nešto bolja u ovih pet minuta. Uskoković i Lojd su pogodili za tri poena i najavili blago buđenje. Alba i pored opuštanja i ne baš povezane igre uspeva da održi stečenu prednost. Ovaj implus je dobar znak za Radonjića, makar za naredne neke okršaje u ABA ligi.

3/4

30. miunt (66:46) - Ukoliko pogledamo samo treću deonicu, Zvezda i ne stoji tako loše. Problem je što je igra do tada bila na veoma niskom nivou. Ipak, poraz se smeši, -20 je i Alba ima odličnu situaciju da sezonu zaključi pobedom. Lojd ne liči u ovim momentima na sebe, nije to onaj Lojd na kojeg smo navikli, a čast drži za sada Simonović koji se izdvojio šutevima za tri poena i ima sjajnih 4/6.

25. miunt (55:38) - Igra crveno-belih se neznantno popravila, pa je tako i neznatno smanjena razlika. Defanziva ne reaguje na prodore Sive i Fontekija, kao ni na njihove šuteve sa tri poena. Možda je tu bila bolja energija na startu prvog poluvremena, ali domaćin je ubrzao igru i ne menja se ništa u trenutno sivoj situaciji.

2/4

20. minut (49:30) - Užasna četvrtina za Zvezdu. Paradoks je da crveno-beli imaju 10 ofanzivnih skokova, a uspeli su da sakupe samo osam poena u deonici. Što se tiče dobrih stvari, stajemo samo na ofanzivnim skokovima, a lošim možemo pridodati to da je Lojd već na tri lične greške i sigurno će biti limitran u nastavku susreta. Alba je na ogromnih +19 i veliko je pitanje koliko crveno-beli mogu da urade kako bi izbegli poraz za kraj nastupa u ovosezonskom izdanju Evrolige.

15. minut (38:26) - Ponovo je Alba dobila rešenja u ofanzivi. Tačnije, rešenje. Pejton Siva je preuzeo odgovornost, pogađao preko ruke i za dva i za tri, tako da smo prvi put u ovoj sekvenci videli i dvocifrenu prednost domaćina. Sa druge strane, jedino je Marko Simonović uspevao nešto da uradi, svi ostali nisu ni imali često priliku da završe akciju.

1/4

10. minut (24:22) - Nemački predstavnik je prilično sigurno kontrolisao igru sve dok je imao ideje u napadu, a kada je počelo sa komplikacijama, naš predstavnik je počeo polako da smanjuje zaostatak. Volden je u dva navrata odlično prošao kroz reket, jednom čak mogao da ima 2+1, ali sudije se nisu oglasile. Na kraju četvrtine je Dobrić ukrao loptu i sa slobodnih bacanja dodatno približio Zvezdu za samo -2. Naznake bolje igre su tu.

5. minut (13:5) - Zvezda je otvorila duel trojkom Lojda, a nakon toga su se raspucali domaći igrači, pre svega Fontekio koji je u prvih pet minuta ubacio osam poena. Gosti iz Beograda su već u bonusu i ne prija im ovaj "jurnjava" koju polako nameće Alba.

1. minut (0:0) - Za crveno-bele će od prvog minuta nastupiti Hol, Jagodić-Kuridža, Lazić, Lojd i Noko. Starta petorka Albe je: Erikson, Fontekio, Grendžer, Lamars i Sikma.

Pre meča:

Došlo je i do kraja Evrolige. Makar za Zvezdu. Crveno-beli su odavno izgubili sve šanse da se plasiraju u Top 8 fazu elitnog evropskog prvenstva, a isto važi i za današanjeg protivnika.

Povrede i korona su bdile iznad glave klubu sa Malog Kalemegdana skoro čitave sezone, čitav sastav se retko viđao čak i u istoj prostoriji, ali u poslednjih pet mečeva u Evroligi ostvarene su tri pobede.

Neko će reći da to nije ni bitno, ali za Zvezdu jeste. Stižu novi izazovi u ABA ligi, bliži se plej-of i sposobnost da se slavi protiv jakog evropskog protivnika svakako uliva nadu Dejanu Radonjiću da može do titule i ove godine u regionalnom takmičenju.

Sa druge strane, Alba je u seriji od četiri poraza, i ona je digla ruke od Evrolige. Tim iz Berlina je slavio u prošla dva susreta sa crveno-belima, i to oba puta nakon produžetka.

Video: Zvezda igra poslednji meč u Evroligi ove sezone: Trener Radonjić izneo svoja očekivanja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crazy North

    8. april 2021 | 22:06

    Hocemo nasu Crvenu Zvezdu da se odmrzne i da pocnemo od cetvrte lige!Ovo je fmp koji bruka grb nase Zvezde!

  • Delije sever

    8. april 2021 | 22:02

    Vi niste nasa Zvezda!Mars u Zeleznik!Vi ste najveca sramota Srbije!

  • rezim

    8. april 2021 | 22:09

    Zar neko normalan ovu zvezdu dozivljava kao ozbiljan klub.dajte ljudi..bez sudija su seosko vasarska ekipa za cirkuse i unosenje uglja u zgradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA