≫ 

Budućnost preuzela vrh ABA lige posle ubitačnog drugog poluvremena, Blažič nije mogao sam u Morači

Ljubljančani vodili na poluvremenu, pa pretrpeli krah u nastavku

  • 3

Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su Cedevita Olimpiju rezultatom 89:75 i tako sa skorom 19-3 preuzeli vođstvo na tabeli regionalnog takmičenja. Ovo je inače bio meč odloženog 18. kola i već četvrti ovosezonski duel ova dva tima koji su, kao što je poznato, odmerili snage i u grupi Evrokupa. Sa ovom pobedom Budućnosti, sada je egal 2:2 posle pomenutih duela.

Budućnost ima i meč manje u odnosu na prvog pratioca Igokeu (19-4), ali i meč više napram Crvene zvezde koja je pri samom vrhu sa odnosom pobeda i poraza 18-3.

Budućnost je dobila ovaj meč zahvaljujući izuzetno čvrstom i kvalitetnom drugom poluvremenu u oba pravca. Domaći tim je na odmor otišao sa deficitom 43:48, ali je u nastavku usledila totalna dominacija Milojevićevog tima koji je taj deo meča dobio rezultatom 46:27!

Sjajan je opet bio Džastin Kobs, ovog puta sa 24 poena, Melvin Edžim je dodao 17, od kojih je 15 ubacio za samo četiri minuta prve četvrtine!

Napadački su ih najbolje pratili Nikolić sa 14 poena, i Ivanović sa 11. Peti "dvocifreni" u pobedničkoj ekipi bio je Dela Vale sa 10 poena.

Za razliku od Budućnosti, kod gostiju samo je Jaka Blažič bio na visini zadatka, ubacio je 24 poena bivši bek Zvezde, no bilo je to premalo i za blaži poraz.

Podbacili su gosti najviše u šutu za tri poena - gađali su 5/31 van luka za trojku, te je to možda i glavni razlog što su doživeli krah u "Morači".

Peri je dodao 10 poena, Rupnik 11, ali su zbirno samo njih dvojica šutirali 1/10 za tri poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    8. april 2021 | 20:05

    Bokan liga forsira Buducnost koja osvaja Aba ligu 100%.

  • Dule V

    9. april 2021 | 17:06

    Jadan doktor, po svemu sto vidimo ode aba titula, kako doslo tako i ide. U zivotu sve se vraca sve se placa. Idemo Podgoricani do prednosti domsceg terena i osvajanja titule.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA