≫ 

Uniks naneo prvi poraz Virtusu i izborio majstoricu polufinala Evrokupa, Belineli dao 33 poena

Ruski tim sredinom treće deonice vodio 17 poena razlike, ali jedva dobio ovaj meč

  • 0
Aleksandar Saša Đorđević, Miloš Teodosić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Uniksa naneli su prvi poraz Virtusu ove sezone u Evrokupu, i to u koliko važnom trenutku, rezultatom 85:81, pa će treći meč odlučiti o tome ko će u finale drugog po jačini evropskog takmičenja. Bio je ovo prvi neuspeh ekipe Saše Đorđevića, Miloša Teodosića i Stefana Markovića posle niza od 19 pobeda.

Publika u hali u Kazanju videla je istinsku dramu i jedan od najboljih mečeva ove sezone, moguće i najuzbudljiviji, pošto je domaći tim ispustio 17 poena prednosti i do kraja jedva "iščupao" pobedu.

Virtus je na krilima neverovatnog Belinelija, koji je ubacio 33 poena, topio prednost od sredine treće deonice (Italijan je u tom naletu vezao 10 poena, tri trojke), i onda u dramatičnoj završnici došao do šanse da zada ruskom sastavu konačan udarac.

Teodosić je na 19 sekundi poravnao na 81:81, potom je Smit pogodio oba penala, a onda je sve bilo u rukama gostujućeg tima.

Znalo se da će glavnu reč u tom napadu imati Teodosić i Belineli, tako je i bilo, međutim Italijan je dobio loptu od Tea ispod koša gde se spetljao, i izgubio je, a Smit na drugom kraju terena ponovo sa penala potvrdio trijumf Uniksa.

Naredni, odlučujući meč igra se u Bolonji 14. aprila.

U pobedničkom timu nekolicina igrača je iznela ovu pobedu, pre svih Ajzea Kenan sa 19 poena i 8 skokova, ali i Džordan Tiodor sa 15 poena, 5 skokova i 6 asistencija. Okaro Vajt je dodao 12 poena, a Džordan Morgan 11.

Kod gostiju, osim spektakularnog Belinelija, Teodosić sa 11 poena i 9 asistencija, kao i Vins Hanter sa 10, su bili bolji od ostalih.

Drugi meč polufinala igraju Gran Kanarija i Monako, gde je trenutno francuski tim u vođstvu od 1:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA