≫ 

Jokić tripl-dablom za manje od tri četvrtine pokazao zbog čega je MVP, Denver jede protivnike redom

Bogdanović sasvim solidan u pobedi Atlante

  • 1
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Šta u poslednje vreme svojim protivnicima radi Nikola Jokić. Srpski košarkaš iz meča u meč pokazuje i dokazuje zbog čega je definitivno najveći kandidat da ponese titulu najkorisnijeg košarkaša, a ako bude nastavio da pruža partije kakvu je navijačima priuštio noćas, onda bi stvarno bio presedan ukoliko do nje ne bi došao. Za manje od tri četvrtine je momak iz Sombora došao je do dvocifrenog učinka u tri kolone, te tako poveo svoj Denver do nove pobede protiv San Antonija – 121:119.

Sve je izgledalo tako lepo i blistavo u Jokićevoj igri prethodne noći. Uspeo je da zatrpa koš San Antonija, uhvati toliko lakih lopti i podeli ih svojim saigračima za svoj ukupno trinaesti tripl dabl u sezoni, a 59. od početka karijere. Od njih je 54 napravio u regularnom delu sezone.

Kada govorimo o večerašnjem meču, Jokić je stigao do ukupno 26 poena, a uz to je uhvatio 13 skokova i podelio je 14 asistencija svojim saigračima. Bilo ga je gotovo nemoguće zaustaviti, pa je tako imao 7/15 za dva poena, oba puta je pogodio za tri, a uz to je bio perfektan sa linije za slobodna bacanja, gde je šutirao 6/6. Sve je Jokić uspeo da kazni i doneo je Denveru osmi vezani trijumf u NBA ligi.

Statističari su bili vrednih ruku, pa su izvukli podatak da je Jokić ukupno pet od svojih 14 asistencija uputio Majklu Porteru Džunioru, dok je jednu manje zavredio ka Monteu Morisu. Kada na sve to dodamo da je šest njegovih dodavanja završeno trojkama saigrača, a šest lakim polaganjima, jasno govori kakvu je viziju večeras imao srpski košarkaš. Tokom vremena koje je proveo na terenu, asistirao je za ukupno polovinu poena svoje ekipe, što je podatak koji sam po sebi deluje neverovatno.

Denver je noćas vodio od početka do kraja duela, mada je u finišu samog susreta ekipa koju predvodi Greg Popovič uspela da unese nervozu među navijače. Na poluvremenu su Nagetsi imali ukupno 13 poena prednosti, koliko je bilo i pred završnu deonicu. No, Sparsi su to uspeli da stignu, odbrana je škripela, pa se prednost domaćih svela na samo pola koša pred završni minut meča.

U penal završnici su do kraja meča precizni bili Barton i Vajt, dok je Porter Džunior pogodio jedno od dva svoja bacanja, što je bilo dovoljno za slavlje protiv i te kako nezgodne ekipe San Antonija.

Pored Nikole Jokića, vredi istaći učinak Majkla Potera Džuniora, koji je takođe došao do do dabl-dabla sa 22 poena i 10 uhvaćenih lopti, a Monte Moris je ubacio jedan poen manje. Na sve su se nadovezali Vil Barton sa 17 poena, odnosno Eron Gordon koji je postigao 11 poena. A Džamal Marej ponovo nije igrao. Sa druge strane, najbolji je bio upravo Vajt sa 25 poena, dok je Demar Derozan postigao 24 poena uz 12 asistencija.

Kada je reč o drugom našem predstavniku večeras, Bogdanu Bogdanoviću i on se na kraju radovao pobedi svoje ekipe, mada nas je u poslednje vreme navikao na nešto bolje partije od one koju je prikazao noćas. Srpski košarkaš ipak je na kraju bio dvocifren, a Tre Jang doneo je ubedljiv  trijumf Hoksa nad Čikagom, ubacivši 42 poena uz devet skokova i osam asistencija – 120:108.

Nije delovalo da će tako biti kroz dobar deo prvog poluvremena, pošto su Bulsi predvođeni neverovatnim Lavinom, koji je susret završio sa 50 poena na svom kontu, došli i do dvoicfrene prednosti, a treba dodati da je za samo ta dva kvartala već imao 39 poena uz svoje ime. Na kraju, Bogdanović i Jang uspeli su da trgnu Hokse u trećoj deonici, pa je Atlanta istopila razliku, a na kraju i relativno lagano slavila pobedu.

Kada je reč o Bogdanu Bogdanoviću, on je meč završio sa ukupno deset poena na svom kontu uz četiri poena i dve asistencije, od čega je šest poena postigao u već pomenutoj trećoj četvrtini susreta.

Vredi još istaći izuzetno interesantan duel u Bostonu, gde je domaći tim slavio protiv Minesote u pravom revolveraškom obračunu i duelu koji je doneo ukupno 281 poen. Seltiksi su zahvaljujući večeras nepogrešivom Džejsonu Tejtumu došli do pobede, pošto je ovaj momak oborio rekord karijere. Doduše za to im je bilo potrebno dodatnih pet minuta – 145:136 (122:122).

On je večeras stigao do čak 53 poena, a šutirao je 6/10 za tri poena, 10/15 za dva i 15/16 sa linije penala, a uz to je sakupio deset skokova i četiri asistencije. Džejlen Braun ga je pratio sa isto tako odličnih 26 poena, a Markus Smart je imao 24 poena kraj svog imena. U protivničkom timu je Tauns ubacio 30 poena, dok je Rasel dodao 26 poena, a Entoni Edvards je upisao još dva manje.

NBA REZULTATI

Orlando – Indijana 106:111

Boston – Minesota 145:136 (posle produžetka)

Njujork – Memfis 133:129 (posle produžetka)

Atltanta – Čikago 120:108

Nju Orleans – Filadelfija 101:94

Denver – San Antonio 121:119

Milvoki – Šarlot 119:127

Golden Stejt – Vašington 107:110

Los Anđeles Klipers – Hjuston 126:109

Video: Žreb za polufinale Kupa Srbije: Trenutak kad je određeno domaćinstvo između Vojvodine i Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA