"Ja samo radim posao za koji sam plaćen": Jokić progovorio o tituli MVP-ja, dotakao se i suđenja

Srpski košarkaš je noćas ubeležio novi tripl-dabl učinak

  • 4
Nikola Jokić Foto: Youtube / Printscreen

Sve nas je i ovog jutra zadivila nova veličanstvena partija Nikole Jokića, koji je upisao novi tripl-dabl, njegov trinaesti ove sezone u pobedi protiv San Antonija. Srpski košarkaš još jednom je pokazao zbog čega ga mnogi smatraju glavnim kandidatom za titulu MVP-ja, mada će za to biti potrebno još dokazivanja, sasvim je izvesno.

Sam srpski as bio je zadovoljan pobedom, ali istovremeno spušta loptu na zemlju i kaže da treba da se razmišlja samo o narednoj utakmici, kako se ne bi odletelo u oblake.

- Sve zavisi od nas. Teško je doći do vrha, ali je lako sa njega sići. Ne možemo da razmišljamo o onim narednim utakmicama, samo o sledećoj, koja treba da bude najvažnija – rekao je Jokić.

Kaže da je problem večeras bio taj što je njegova ekipa prečesto gubila lopte, ali ističe da niko u ekipi ne želi to da radi, već da je to samo plod nešto brže igre koju su forsirali.

- Imali smo nekoliko perioda kada smo lako delili lopte rivalima i gubili ih. Niko ne želi da napravi grešku, ja sam ih prvi pravio najviše, ali to je kada želiš da otvoriš igru u tranziciji, dodaš nekome. Ne smemo da im na taj način dajemo život nazad u utakmici – istakao je srpski košarkaš.

Monte Moris je noćas prikazao dobru partiju, zbog čega je dobio pohvale od Nikole Jokića. Kaže da je upravo on umnogome pomogao da tim dođe do pobede.

- Rade to dobro, ne samo on, nego i Vil Barton. I na nekim prošlim utakmicama su to radili, pokušavaju da prevare rivale. On je odigrao neverovatno večeras, šutirao je 5/5 za tri poena, pomogao nam je da pobedimo – podvukao je Jokić.

A onda je usledilo pitanje oko kandidature za titulu MVP-ja. Sjajne partije pomažu Jokiću da se popne uz lestvicu, ali igrač Denvera je ponovo samo skromno sve prokomentarisao.

- Hvala, šta da kažem... Ja radim svoj posao za šta sam plaćen, pokušavam da radim to na najbolji mogući način. Ljudi primećuju nešto drugo. Mislim da smo mogli da imamo mnogo lakšu, mirniju završnicu, vratili su se u utakmicu par puta, što zbog nas, što zbog njih, imali smo mnogo izgubljenih lopti. Moramo da budemo malo fokusiraniji svi, kada je gusto i kada nam treba koš, treba da budemo svi za jednog. Mislim da je teško dobiti ovakve timove dva puta uzastopno. Odbrana je pored izgubljenih lopti bila sasvim solidna, posebno smo dobro branili šut za tri poena – istakao je Jokić, pohvalivši dodatno svoj tim.

Slede neke teške utakmice, Boston i Golden Stejt su naredni protivnici, a suđenje u poslednjih nekoliko utakmkca nije želeo da komentariše, svestan da bi mogao da bude kažnjen zbog toga.

- Pa što se tiče utakmica, za nas stvarno nema lakih. Čim uđemo tako, mi gubimo 20-30 razlike, za mene ne postoji nijedna laka, nikada ne potcenjujem protivnika. Od Bostona smo izgubili u gostima, a Golden Stejt uvek nezgodan, tako da ćemo videti šta će to doneti. A što se tiče suđenja, nemam komentar – zaključio je Jokić.

Video: Nikola Jokić objasnio telesnu transformaciju: Ceo proces mršavljenja je trajao 8 meseci!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 007

    10. april 2021 | 11:08

    LEGENDOOOOO 👑💪💪💪

  • Profesor

    10. april 2021 | 11:15

    Dobar si Jokicu, po tvojoj konstiruciji reklo bi se da si profesionalni ispijac piva, ali imas mozga, sigurno si u top 50 igraca u ligi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA