Košarkaši Partizana u ponedeljak idu da prime prvu dozu vakcine protiv koronavirusa

Momci u crno-belom na taj način žele da pokažu društveno-odgovorno ponašanje

  • 18
KK Partizan - KK FMP Železnik Foto: ABA liga - KK Partizan NIS

Košarkaši Partizana iskoristiće manju pauzu koja im se pruža u narednom periodu, kako bi obavili vakcinaciju. Klub je na svom zvaničnom sajtu potvrdio da su crno-beli rezervisali termin za ponedeljak popodne u institutu „Milan Jovanović Batut“ gde će primiti prvu dozu vakcine. Nije rečeno o kojem proizvođaču cepiva je reč i da li će igrači primiti različite vakcine.

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović kaže da ovim gestom klub želi da ukaže na važnost vakcinacije i da na taj način pozove navijače, ali i sve ostale građane Srbije, da ako već nisu, prime jednu od vakcina koje su trenutno dostupne u Srbiji.

- Iskoristili smo prvi pogodan trenutak za vakcinaciju igrača i članova stručnog štaba, što smatramo veoma važnim kako za svakoga od njih pojedinačno, tako i pred nastavak sezone. Istovremeno, želimo da ovim činom pozovemo sve naše sugrađane da se vakcinišu i na taj način zaštite sebe i svoju okolinu i pomognu čitavom društvu da što pre pobedimo ovu pandemiju, odnosno vratimo se normalnom životu – poručio je Mijailović za klupski sajt.

U Srbiji su trenutno dostupne vakcine proizvođača Sinofarm, Sputnjik V, AstraZeneka i Fajzer. Za Sinofarm i AstraZeneku je od skora omogućena vakcinacija bez prijave, dok za preostale dve, građani moraju da popune upitnik na sajtu Ministarstva zdravlja.

Crno-belima je do kraja sezone u ABA ligi preostao meč sa Splitom, dok će onaj protiv Primorske biti upisan u njihovu korist službenim rezultatom 20:0.

Video: Ko će jače da otkine obruč: Mika uzdrmao konstrukciju, ali je odmah uzvratio Lazarević!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA