Veliko priznanje za mađioničara iz Virtusa: Miloš Teodosić MVP protekle nedelje Evrokupa!

Rođeni Valjevac odigrao je fantastičnu partiju u prvom dvoboju Virtusa i Uniksa

  • 2
Miloš Teodosić

Foto: Marko Jovanović

Miloš Teodosić je bio prava zvezda prve utakmice Virtusa u polufinalu Evrokupa protiv Uniksa, zbog čega je zasluženo proglašen za najkorisnijeg igrača nedelje ovog takmičenja. Italijanski tim je taj meč uspeo da dobije, ali je poražen u Rusiji, zbog čega će put u finale morati da traži kroz majstoricu. Bio je to prvi neuspeh ekipe iz Bolonje u Evrokupu ove sezone.

Kako se navodi u saopštenju Evrokupa, Teodosić je priznanje zaslužio time što je odveo Virtus do pobede (80:76) protiv Uniksa, došao do najboljeg indeksa korisnosti (34) u takmičenju, a bio je i najbolji u timovima koji su odneli pobede, Monaku i Virtusu, u prvim polufinalnim mečevima.

Postigao je 27 poena, bio je gotovo perfektan iz reketa (7/8), a sa distance je šutirao 2/8. Uz to je imao šest skokova, čime je izjednačio svoj rekord u takmičenju i podelio je pet asistencija. Na sve to je imao i jednu ukradenu loptu, a deset prekršaja napravljeno je nad njim, što je opet lični rekord u takmičenju za njega.

Kada je reč o drugim polufinalnim mečevima, gde su pobede odneli Uniks i Monako, najbolji je bio Marko Belineli, koji je uz 33 postignuta poena imao četiri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Ukupan indeks koji je on sakupio iznosio je 36 poena, ali je bio u gubitničkom timu, pa je sledeći na listi bio Rob Grej iz Monaka sa indeksom od 25 poena, što je daleko manje od Teodosićevog učinka.

Video: Ko će jače da otkine obruč: Mika uzdrmao konstrukciju, ali je odmah uzvratio Lazarević!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA