≫ 

Podvig Alimpijevića i pad Kokoškova: Bursa iznenadila Fenerbahče, iskusni centar presudio "svojima"

Ostala su još dva kola do kraja prvog dela takmičenja i Bursa će se za poslednje dve karte za Top 8 boriti sa Bešiktašom i Gacijantepom

  • 0
damir javor Foto: MN Press

Košarkaši Bursaspora, koje predvodi Dušan Alimpijević, savladali su Fenerbahče sa 82:77 u 28. kolu turskog šampionata i tako održali šanse da se plasiraju u Top 8.

Iako je Bursa u dobroj formi, veliko je iznenađenje da je tim Igora Kokoškova položio oružje pred domaćinom koji nije uspevao u istoriji baš mnogo puta da napravi ovakav podvig.

Ostala su još dva kola do kraja prvog dela takmičenja i Bursa će se za poslednje dve karte za Top 8 boriti sa Bešiktašom i Gacijantepom koji imaju isto bodova, ali uz utakmicu manje.

Glavna figura u Alimpijevićevom timu bio je iskusni centar i bivši igrač Fenerbahčea, Oguz Savaš koji je sakupio 20 poena, a ispratili su ga Manford sa 16 i Peters sa 14 poena uz 12 asistencija. Solidnu partiju u domaćem kolektivu prikazao je i Stefan Birčević koji je sakupio šest poena uz sedam skokova i jednu asistenciju.

Podbacili su igrači Fenera napadački, a jedini koji su uspeli da dođu do dvocifrenog učinka bili su Mahmutoglu sa 12, Bartel sa 11 i Edi sa 11 poena.

Video: Budućnnost izdominirala i preuzela vrh ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA