≫ 

Zvezda iz dubokog minusa do pobede: Amerikanci presekli dramu, pala Igokea pred crveno-belima!

Žestoka borba se isplatila - Radonjićeva četa oborila protivnika na pogon Amerikanaca

KK Crvena zvezda - KK Cibona Foto: ABA liga - KK Crvena zvezda mts

Košarkaši Crvene zvezde su posle velike drame i teško izgrađenog preokreta uspeli da savladaju Igokeu u 25. kolu ABA lige sa 69:66.

Crveno-beli su u drugoj minutu poslednje deonice imali dvocifreni zaostatak, ali su postepeno smanjivali i u tajm-aut prekidima krojili planove koji su na kraju i realizovani.

Nakon uvodnih 6:1, za čas su svi pomislili da bi posao za tim Dejana Radonjića moga da bude lak, ali se već u narednim minutima videlo da to neće biti tako. Gosti iz Republike Srpske su prešli u vođstvo nakon pola prve četvrtine, a to su održavali sve do poslednjih 180 sekundi susreta. Lojd i Volden su upalili mašinu i na svojim mišićima izgradili zlata vrednu pobedu.

Džordan Lojd je na kraju bio najefikasniji igrač meča sa 18 poena, a ispratio ga je Kori Volden sa dva poena manje.

Imala je Igokea svojih šansi, držala se do samog kraja. Na samo sedam minuta do kraja su ponovo prišli na dva poena razlike polaganjem Jovanovića, a onda je usledio faul nad Simonovićem koji je promašio, a zatim pogodio jedno slobodno bacanje. Gostima je ostalo samo tri sekunde, tako da nije moglo da dođe do smislenog napada, ali je Talić šutirao iz daleko i nije pogodio za eventualni produžetak.

U hrabroj ekipi Igokee istakao se Klemons sa 16 poena, ali svi ostali kao što su Pot, Talić i Jošilo su stali u poslednjoj deonici, ostali ispod dvocifrenog učinka, što možemo okarakterisati kao jednu od glavnih stavki u porazu gostujućeg kolektiva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Crvena zvezda - Igokea 69:66 (19:22, 11:20, 13:7, 26:17)

4/4

40. minut (69:66) - Imala je Igokea svojih šansi, držala se do samog kraja. Na samo sedam minuta do kraja su ponovo prišli na dva poena razlike polaganjem Jovanovića, a onda je usledio faul nad Simonovićem koji je promašio, a zatim pogodio jedno slobodno bacanje. Gostima je ostalo samo tri sekunde, tako da nije moglo da dođe do smislenog napada, ali je Talić šutirao iz daleko i nije pogodio za eventualni produžetak.

35. miunt (49:57) - I pored buđenja Voldena koji je povezao nekoliko sjajnih napada, Zvezda je i dalje daleko od Igokee koja uspeva "na gurku" da održi prednost. Ostalo je još pet minuta do kraja susreta, a čini se da je potrebno nešto više da bi se crveno-beli vratili u igru rezultatski.

3/4

30. minut (43:49) - Stiče se utisak da je Zvezda mogla mnogo bliže da priđe Igokei, imala je prilike za to. Ipak, održala si su se gosti na pristojnoj razdaljini, iako su bili krajnje neefikasni u trećoj deonici. Za tim sa Malog Kalemegdana je najbitnije da su se još nekoliko igrača košgeterski probudili, te da možda i mogu do preokreta u ovom susretu.

25. minut (36:42) - Slabo je Igokea otvorila napadački drugo poluvreme. Dosta promašaja, ali i prilično konfuznih napada. Imala je sreću samo što ni crveno-beli nisu bili mnogo bolji. Lojd je pogodio jedno slobodno, a onda je Lazić bio uspešan za dva. Nakon prva tri minuta, nastavio se pad gostiju, a nastavio ga je Lojd sa linije za tri poena, tako da je vrlo brzo Zvezda došla na samo dva poseda.

2/4

20. minut (30:41) - Definitivno nije Voldenov dan, jer retko mu šta polazi za rukom, a ima i 1/4 za dva poena. Igokea koristi priliku, gradi igru, te je pred veliki odmor došla i do dvocifrene prednosti. Primećuje se i jedna promena uloga - Noko ima 1/4 sa slobodnih bacanja, dok Kuzmić ima više iz igre, ali to će morati da bude mnogo bolje pod obručem ako misli domaćin o boljem rezultatu.

15. minut (22:31) - Sve više gube crveno-beli korak za protivnikom koji polako kroji mrežu i pet minuta pre poluvremena ima finu zalihu. Budni su samo Lojd i Kuzmić, dok ostali još uvek nisu pronašli ritam. Sa druge strane, protivnik dobija sve više i više oružja, pa je Jošilo pogodio dve trojke uz odličnu igru Talića koji je sada u Klemonsa glavni igrač Igokee.

1/4

10. minut (19:22) - Igokea se drži baš dobro u Beogradu. Najviše na trenutnoj situaciji može da zahvali Klemonsu koji je sa osam poena najefikasniji igrač meča za sada. Crveno-beli više pokušavaju preko reketa da ugroze protivnika, ali ne prave preveliku razliku u tom segmentu igre.

5. minut (8:9) - Zvezda je prilično lepo krenula, i to na pogon Lojda koji je ubacio svih šest poena za vođstvo od 6:1, ali su se gosti, korak po korak, približili, a onda i prešli u prednost preko Pota i Klemonsa.

Pre meča:

Obe ekipe jure pobedu kako bi što brže osigurale prolaz u plej-of regionalnog prvenstva. Cedevita Olimpija sa 16-5 preti i jednima i drugima.

Crveno-beli su na 18-3 i nešto su sigurniji, dok je Igokea na 19-4 uz dve utakmice više od Cedevite, tako da je timu iz Republike Srpske svakako trijumf samo u glavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    11. april 2021 | 19:53

    Uvek je lepo pobediti Igokeu-partizai

  • poy

    11. april 2021 | 19:44

    Alo grobari pratite vas mali klub sto nema rezultate u nijednom sportu, Zvezda je za vas druga dimenzija

  • Drekavac

    11. april 2021 | 19:03

    Ahahaha na aparate glodari, jos samo da vas Radnicki veceras dotuce i bice pune ludnice 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA