≫ 

Jokić u 20. minutu dao prvi poen, pa odigrao strašnu 3/4 za tripl-dabl u šokantnom porazu Denvera

Nagetsi imali dvocifrenu prednost u 3. četvrtini, da bi Boston serijom 20:1 poveo i iz minuta u minut uvećavao prednost

  • 15

Srpski košarkaš Nikola Jokić zabeležio je svoj 14. tripl-dabl u sezoni, na meču koji je njegov Denver u nedelju veče izgubio protiv Bosotona kod kuće - 105:87!

Jokić je odigrao neverovatnu treću četvrtinu posle koje je imao učinak od 17 poena, 11 asistencija i 9 skokova, da bi ga Majkl Meloun izveo iz igre i - pogrešio!

Vratio se Jokić u igru sredinom poslednje deonice, ali je Boston u međuvremenu istopio tu dvocifrenu prednost koju je Nikola ostavio i poveo sa 85:80, da bi tripl-dabl zvanično zabeležen na pet i po minuta do kraja meča: 17, poena, 11 asistencija i 10 skokova! To je, ujedno, bio i njegov konačan učinak!

Svoje prve poene Jokić je upisao tek u 20. minutu meča, a nakon prvog poluvremena imao je učinak od tri poena, šest asistencija i pet skokova (svi u odbrani). Uspeo je da zaradi i jednu tehničku grešku u finišu druge deonice, nezadovoljan zbog toga što su mu sudije svirale faul.

Međutim, već posle pet minuta treće deonice Jokić je postao dvocifren sa sedam vezanih poena, dok su i asistencije i skokovi rasli. Toliko da je na 4.5 minuta do kraja treće četvrtine ostvario 47. dabl-dabl učinak u sezoni od 13 poena i 10 asistencija! U tom trenutku imao je i sedam skokova...

Izlazak Jokića u finišu treće četvrtine, ali i nekolicine drugih startera, odrazilo se na rezultat koji je vrlo brzo prešao na stranu Bostona zahvaljuujući seriji 20:1.

Od trenutka kada su preuzeli vođstvo, Kelti su ga držali do kraja meča, a Meloun je očigledno shvatio da će izgubiti meč i izveo je Jokića posle tog tripl-dabla da ga odmori za sledeću utakmicu.

Denver je doživeo prvi poraz posle osam vezanih pobeda, a najefikasniji u redovima Nagetsa bio je Porter sa 22 poena i 11 skokova. Kampaco je imao 14, a Barton 13. S druge strane, Tejtum je kod Bostona imao 28 poena i 10 skokova, Braun 20 poena, Smart i Voker po 14, a Vilijams 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    11. april 2021 | 23:18

    Ovaj Melon izgleda nema pojma kao ni Djordjevic.Ovakog igraca kad ga krene drzi ga u igri.To nije trener za sam vrh

  • Max

    11. april 2021 | 23:15

    I ladno xe da puknu...

  • Mile

    12. april 2021 | 02:14

    Napisah pre neki dan kako je trener izvlacenjem iz igre onemogucio Nikolu Jokica da u vec dobijenoj utakmici ostvari tripl dabl i dobih negativne komentare,a isto se ponovilo vec na sledecoj utakmici Denvera.Razmisljam da je logicno da svaki individualni rezultat nekog igraca podize rejting i njegovoj ekipi.Jokic je fantastican timski igrac koji ostale igrace cini boljim kada je na terenu i najmanje sto zasluzuje je postovanje njegovog dela,a i ova utakmica je i pokazala sta znace nelogicne odluke trenera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA