Derozan u poslednjoj sekundi srušio Dončića i Dalas, Marjanović i Bjelica nisu izlazili na parket

Bilo je veoma dramatično na terenu Maveriksa

  • 0
Luka Dončić Foto: Tanjug / AP

Kasno sinoć, Bogdan Bogdanović je sa svojom Atlantom slavio protiv Šarlota na gostovanju, dok je Nikola Jokić sa Denverom doživeo neugodan poraz od Bostona kod kuće, pa je ostatak noći mogao da protekne nešto mirnije, bar kada su srpski košarkaši u pitanju. Nemanja Bjelica i Boban Marjanović nisu upisali nastupe za Dalas i Majami.

Krenućemo upravo iz Dalasa, gde su Maveriksi pogurani Kristapsom Porzingisom i Lukom Dončićem bili na pragu pobede protiv San Antonija, ali su Sparsi u svojim redovima imali rasoloženog Demara Derozaan, koji im je na kraju i doneo trijumf košem na samo pola sekunde pre kraja utakmice – 117:119.

Više od polovine poena svog tima zajedno su dali Porzingis i Dončić. Letonac je ubacio 31 poen uz čak 15 skokova i tri asistencije, dok je slovenački košarkaš postigao dva poena manje, a uz to je imao tri uhvaćene lopte i sedam podeljenih saigračima. Sa druge strane, nekadašnji bek Toronta je dobacio do 33 poena uz 13/25 iz igre, a pored toga je došao do osam asistencija i pet skokova.

Ekipa Grega Popoviča je prekinula seriju od pet vezanih poraza u dramatičnoj završnici. Luka Dončić je na 20 sekundi pred kraj poravnao rezultat i činilo se da će baš on biti heroj i odvesti tim u produžetak, ali je Derozan nekako uspeo da postigne poene i to nakon prilično smušenog napada. Petljao je, trošio sekunde, a onda se digao i lopta je prošla kroz obruč.

Milvoki je bez Janisa Adetokunba u svom sastavu uspeo da apsolutno pregazi Orlando na Floridi. Medžik je pre samo nekoliko nedelja trejdovao dva svoja najbolja igrača – Nikolu Vučevića u Čikago, a Arona Gordona u Denver, pa sam poraz ne treba da čudi, ali je 37 poena razlike zaista za razmišljanje – 87:124.

U odsustvu Adetokunba, u Milvokiju se istakao Kris Midlton sa 21 poenom, osam skokova i pet asistencija, dok je na drugoj strani Sol Bamba upisao isto toliko poena uz pet uhvaćenih lopti. Sam rezultat dovoljno govori da uzbuđenja nije bilo, Baksi su od početka zadali ritam, već na poluvremenu su vodili sa 19 poena razlike, a u drugom delu igre su tu razliku gotovo duplirali.

Govoreći o ostalim košarkašima sa područja Balkana, noćas smo imali šansu da pratimo Nikolu Vučevića sa ekipom Čikaga. Bulsi su noćas poraženi od Minesote na gostovanju, ali je crnogorski košarkaš pružio sasvim solidnu partiju za svoj od skora novi tim – 121:117.

Moglo je doduše biti drugačije, kroz čitavu poslednju deonicu je na snazi bio tesan rezultat, ali prednost nikada nije ispala iz ruku Timbervulvsa. Na kraju su Rasel i Tauns vodili domaće do pobede sa po 27 ubačenih poena, dok je Vučević na drugoj strani postigao 18 poena uz po pet skokova i asistencija, a najefikasniji bio je Zek Levin koji je ubacio 30 poena.

U preostalim susretima, Nju Orleans je vođen fantastičnim Zajonom Vilijamsonom koji je ubacio 38 poena savladao Klivlend Kavalirse (109:116), Indijana je uprkos neverovatnoj partiji Jonasa Valančijunasa (34 poena, 22 skoka) uspela da savlada Memfis na gostovanju (125:132), Njujork Niksi su pobedili Toronto (102:96), a Los Anđeles Klipersi su bili veoma raspucani u trijumfu nad Detroitom (131:124).

NBA REZULTATI

Klivlend – Nju Orleans 109:116

Orlando – Milvoki 87:124

Dalas – San Antonio 117:119

Memfis – Indijana 125:132

Minesota – Čikago 121:117

Njujork – Toronto 102:96

Los Anđeles – Detroit 131:124

Portland – Majami 98:107

Video: Denver poražen: Uzalud Jokićev novi tripl-dabl, spektakularne asistencije i moćno zakucavanje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA